1 |
Ders izlencesinin gözden geçirilmesi. Ders Kaynaklarının gözden geçirilmesi |
Dönem içi çalışılacak olan mevcut projenin tanıtımı, Kafe-restoranın işleyişinin anlatımı, iç mekan fonksiyon şeması örnek gösterimi |
Ppt. Sunum ile görsel gösterimi |
2 |
Kafe-restoran örneklerinden oluşan araştırma dosyası hazırlama |
Araştırma dosyalarının incelenmesi, tasarımda konseptin oluşturulması üzerine konu anlatımı, işleyiş şemalarının oluşturulması |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi |
3 |
Örnekleri ile konsept araştırma ve eskiz konsept paftası hazırlanması |
Grup çalışması ile konseptin netleştirilmesi ve 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile pafta ve eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi, grup çalışması |
4 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, iç mekan tefriş elemanları araştırması |
Kafe-restoranın; iç mekan tefriş elemanları konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları (grup çalışması ile iç mekan tefriş elemanları konusunda paftalar hazırlanması) |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi, grup çalışması |
5 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Kafe-restoranın; 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
6 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, mutfak ve ıslak hacim tasarımları araştırması |
Kafe-restoranın , mutfak ve ıslak hacim konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, ( grup çalışması ile kafe-restoranın; mutfak ve ıslak hacim tasarımları konusunda paftalar hazırlanması ) |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi, grup çalışması |
7 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme |
Kafe-restoranın; 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Jüri hazırlığı |
Ara jüri: 1/50 projelerin değerlendirilmesi |
Yüz yüze değerlendirme |
10 |
1/20 çizim tekniği üzerine hazırlanma |
Ara sınavların değerlendirilmesi. 1/50 olarak yürütülen çalışmaların 1/20 ye aktarımı |
Yüz yüze değerlendirme |
11 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, Kafe-restoranın yüzey kaplamaları araştırması |
Kafe-restoranın , iç mekan yüzey kaplamaları konu anlatımı, 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
12 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Kafe-restoranın; 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
13 |
1/10 çizim tekniği üzerine hazırlanma |
1/10 ölçekte seçilen Kafe-restoranın mobilyalarının detay çizimi |
Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin incelenmesi |
14 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, Sunum dosyası hazırlama araştırması |
Sunum dosyası hazırlama konu anlatımı, 1/50,1/20, 1/10 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
15 |
Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Sunum dosyası hazırlıkların incelenmesi, 1/50,1/20, 1/10 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları |
Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |