TR EN

İÇ MEKAN PROJESİ II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
IMP252 İÇ MEKAN PROJESİ II 4 4 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Ders izlencesinin gözden geçirilmesi. Ders Kaynaklarının gözden geçirilmesi Dönem içi çalışılacak olan mevcut projenin tanıtımı, Kafe-restoranın işleyişinin anlatımı, iç mekan fonksiyon şeması örnek gösterimi Ppt. Sunum ile görsel gösterimi
2 Kafe-restoran örneklerinden oluşan araştırma dosyası hazırlama Araştırma dosyalarının incelenmesi, tasarımda konseptin oluşturulması üzerine konu anlatımı, işleyiş şemalarının oluşturulması Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi
3 Örnekleri ile konsept araştırma ve eskiz konsept paftası hazırlanması TEKNİK GEZİ Teknik Gezi
4 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, iç mekan tefriş elemanları araştırması Kafe-restoranın; iç mekan tefriş elemanları konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları (grup çalışması ile iç mekan tefriş elemanları konusunda paftalar hazırlanması) Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile dosya ve eskizlerin incelenmesi
5 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, iç mekan tefriş elemanları araştırması Kafe-restoranın; 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
6 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Kafe-restoranın , mutfak ve ıslak hacim konu anlatımı, 1/50 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, ( grup çalışması ile kafe-restoranın; mutfak ve ıslak hacim tasarımları konusunda paftalar hazırlanması ) Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile pafta ve eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
7 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Kafe-restoranın; 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Yüz yüze değerlendirme ile eskizlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
8 - ARA SINAV -
9 Jüri hazırlığı Ara jüri: 1/20 projelerin değerlendirilmesi Yüz yüze değerlendirme
10 1/20 çizim tekniği üzerine hazırlanma Ara sınavların değerlendirilmesi. 1/50 olarak yürütülen çalışmaların 1/20 ye aktarımı Yüz yüze değerlendirme
11 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli eskiz ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, Kafe-restoranın yüzey kaplamaları araştırması Kafe-restoranın , iç mekan yüzey kaplamaları konu anlatımı, 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Ppt. Sunum ve yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
12 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Kafe-restoranın; 1/20 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
13 1/10 çizim tekniği üzerine hazırlanma 1/10 ölçekte seçilen Kafe-restoranın mobilyalarının detay çizimi Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
14 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları, Sunum dosyası hazırlama araştırması Sunum dosyası hazırlama konu anlatımı, 1/50,1/20, 1/10 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
15 Konsepte ve fonksiyona uygun alternatifli çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Sunum dosyası hazırlıkların incelenmesi, 1/50,1/20, 1/10 ölçekte mevcut proje üstünde çizim ve 3 boyutlu modelleme çalışmaları Yüz yüze değerlendirme ile çizimlerin ve 3 boyutlu modellemelerin incelenmesi
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -