TR EN

ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA TEMELLERİ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BTP151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA TEMELLERİ 1 3 3 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Bilgisayar sistemleri ve yazılım geliştirme kavramlarını araştırın. Temel algoritma tanımlarını okuyun. Bilgisayar ve Yazılım Temelleri, Algoritmaya Giriş Bilgisayar ve yazılım kavramları Algoritma nedir, neden önemlidir? Algoritma yazma adımları Anlatım, soru-cevap, kısa videolar ile desteklenen kavram tanıtımı.
2 Aritmetik ve mantıksal operatörlerin tanımlarını inceleyin. Basit algoritma örneklerini inceleyin. Aritmetiksel ve Mantıksal İfadeler, Algoritmalar Aritmetik ve mantıksal ifadelerin kullanımı Algoritma yazımı için örnekler Tahtada çözüm, grup çalışması ile basit algoritma tasarlama.
3 Akış diyagramı sembollerini öğrenin. Örnek bir akış diyagramı çözümünü inceleyin. Akış Çizelgeleri ve Uygulamaları Akış çizelgelerinin tanımı ve sembolleri Örneklerle akış diyagramı oluşturma Akış diyagramı yazma uygulamaları, bireysel ve grup çalışmaları.
4 Döngü yapılarını ve döngülerle ilgili temel algoritma örneklerini inceleyin. Döngülerle Akış Çizelgeleri Döngü kavramı ve türleri Döngülerle ilgili akış diyagramı örnekleri Uygulamalı çalışma, döngülerle akış diyagramları çizme.
5 Geliştirme ortamı kurulum talimatlarını takip edin, veri tiplerini inceleyin. Programlama: Kurulum ve Temel Yapılar Geliştirme ortamının kurulumu Veri tipleri, değişkenler, sabitler Tip dönüşümleri Uygulamalı kurulum, örneklerle veri tipi ve değişken tanımlama.
6 C dilindeki operatörleri ve temel giriş/çıkış fonksiyonlarını araştırın. Operatörler ve Giriş/Çıkış Fonksiyonları Operatör türleri (aritmetik, mantıksal, karşılaştırma) printf ve scanf kullanımı Matematiksel fonksiyonlar ve kütüphaneler Kod yazma pratiği, bireysel uygulamalar ve küçük örnek problemler çözümü.
7 Karşılaştırma operatörlerini öğrenin, if-else yapısının örneklerini inceleyin. Karşılaştırma Operatörleri ve Şart Yapıları Karşılaştırma operatörleri if-else yapıları ve örnekler İç içe if yapıları Kod yazma pratiği, örneklerle şart yapılarının çözüm analizi.
8 - ARA SINAV -
9 Switch-case yapılarını öğrenin ve basit senaryoları inceleyin. Switch-Case Kontrol Yapıları Switch-case yapısının tanımı Kullanımı ve örnekler Kodlama ve senaryo üzerinden çözümleme, uygulamalı örnekler.
10 Döngülerin tanımını ve kullanım örneklerini inceleyin. Döngüler: For, While ve Do-While For döngüsü While ve do-while döngüleri Döngü içindeki kontrol ifadeleri (break, continue) Kodlama uygulamaları, grup çalışmasıyla döngü içeren programlar geliştirme.
11 Tek ve çok boyutlu dizilerin kullanım örneklerini araştırın. Diziler: Tek ve Çok Boyutlu Diziler Tek boyutlu dizilerin tanımı ve kullanımı Çok boyutlu dizilere giriş ve örnekler Kodlama uygulamaları, bireysel ve grup projelerinde dizi kullanımı.
12 String işlemlerine dair temel fonksiyonları inceley Stringler (Karakter Dizileri) Stringlerin tanımı ve temel işlemleri String fonksiyonları ve uygulamaları Kodlama çalışmaları, örnek problemler çözümü.
13 Dosya açma, okuma ve yazma işlemlerini araştırın. Dosya İşlemleri Dosya oluşturma, yazma, okuma Dosyalama işlemlerinde temel fonksiyonla Uygulamalı kodlama, dosya işlemleriyle ilgili küçük projeler.
14 Fonksiyon türlerini ve örneklerini öğrenin. Fonksiyonlar ve Modüler Programlama Fonksiyon tanımı, türleri ve kullanımı Fonksiyonlarla modüler programlama Grup çalışmaları, modüler programlama üzerine uygulamalı projeler.
15 Hazırlanan projeyi sunuma uygun hale getirin, kod yapısını gözden geçirin. Proje Sunumu ve Değerlendirme Öğrencilerin hazırladığı projelerin sunumu Ders genel değerlendirmesi ve öğrenilenlerin gözden geçirilmesi Öğrenci sunumları, geri bildirim ve genel değerlendirme.
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -