TR EN

General Information

Aim of the Program

Bankacılık ve sigortacılık alanlarının ihtiyaç duyduğu personelde bulunması gereken temel bankacılık ve sigortacılık bilgilerinin verilmesi ve bu alanlarla bağlantılı olan ekonomi, muhasebe, hukuk, vergi ve pazarlama konularında da öğrencilerimizin donatılması amaçlanmaktadır. İki yıl içerisinde teorik olarak verilen bilgiler yaz stajı ile uygulamalı hale getirilerek öğrencilerimizin sektörde deneyim kazanmaları amaçlanır.

Target of the Program

Bankacılık, sigortacılık ve finans piyasaları hakkında bilgi sahibi, bankacılığın ve sigortacılığın temel işlevlerini bilen, müşteri ilişkileri yönetiminde beceri kazanmış, edindiği bilgileri sektörde kullanabilen uzman elemanlar yetiştirmektir. Bu doğrultuda piyasada aranan nitelikleri kazandırmak amacıyla oluşturulan akademik programda gerekli mesleki bilgiler kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Career Opportunities

Ön lisans düzeyde mezun olan öğrencilerimiz kariyer basamaklarının ilk adımı olarak bankaların çağrı merkezlerinde, gişe birimlerinde ve satış danışmanı olarak bankaların şubelerinde görev alabilirler. Öğrencilerimiz programımızın diğer bir alanı olan sigortacılık alanı ile ilgili sigortacılık şirketlerinde çalışabileceği gibi kendi acentelerini kurarak iş hayatına adım atabilirler. 

Future of the Department

Türkiye'de ve Dünyada bankacılık ve sigortacılık işlemleri her geçen gün değişmekte ve gelişmektedir. Hibrid çalışma modelleri, NFT sistemleri gibi farklılaşma, gelişme ve büyüme sürecindedir.  Bu açıdan danışmanlık ve hizmet almak isteyen kişi ve firmaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu durumda işinde donanımlı ve uzman bankaclık ve sigortacılık bölümü mezunlarına ihtiyacın her geçen gün artması beklenmedir.

Who Should Choose

Bankacılık ve Sigortaclık Bölümünde okuyacak kişilerin şu özelliklere sahip olması beklenir;

  1. Ekonomi ve finans alanlarına ilgi duymak
  2. Sabırlı, özverili ve dikkatli olmak
  3. Analitik düşünme yeteneğini geliştirmek
  4. Yeniliklere açık olmak
  5. Ekonomi ve finans alanındaki gelişmeleri takip etmeye ilgili olmak
  6. İletişim becerisini kuvvetlendirmek
  7. İnsan iletişiminde güçlü yöntemler kullanmak
  8. Kurumsal iletişimi geliştirmek
  9. Ekip çalışmasına yatkın olmak
  10. Kendini geliştirmeye ve değiştirmeye istekli olmak

Working Places

Bankacilik ve Sigortacilik Programindan mezun olanlar; bankaci, sigortaci olarak finans sektöründe çalişabilirler. Ayrica Muhasebe bürolarinda yardimci olarak görev alabilirler.Bununla birlikte kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarinda, finansla uğraşan araci kurumlarda, sigorta şirketlerinde, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde, kredi analizinde, uluslararasi denetim şirketlerinde, reasürans şirketlerinde çalişabilirler.

Programmes allowing Horizontal Transfer

YGS/6 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

 

Programmes allowing Vertical Transfer

Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans programından mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) girerek 2 yıllık mezuniyetlerini 3. Sınıftan başlayıp 4 yıllığa tamamlayarak lisans düzeyinde eğitim hayatlarına devam edebilirler. DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek programlar ise şunlardır:

Aktüerya,

Bankacılık,

Bankacılık ve Finans,

Bankacılık ve Finansman,

Bankacılık ve Sigortacılık,

Ekonometri,

Ekonomi,

Ekonomi ve Finans,

İktisat,

İşletme,

İşletme Enformatiği,

İşletme-Ekonomi,

Lojistik Yönetimi,

Sermaye Piyasası,

Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme,

Sigortacılık,

Sigortacılık ve Risk Yönetimi,

Uluslararası Finans,

Uluslararası İşletme,

Uluslararası İşletmecilik,

Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret,

Uluslararası Ticaret ve Finans,

Uluslararası Ticaret ve Finansman,

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik,

Uluslararası Ticaret ve Lojistik