Programın Amacı

Bankacılık ve sigortacılık alanlarının ihtiyaç duyduğu personelde bulunması gereken temel bankacılık ve sigortacılık bilgilerinin verilmesi ve bu alanlarla bağlantılı olan ekonomi, muhasebe, hukuk, vergi ve pazarlama konularında da öğrencilerimizin donatılması amaçlanmaktadır. İki yıl içerisinde teorik olarak verilen bilgiler yaz stajı ile uygulamalı hale getirilerek öğrencilerimizin sektörde deneyim kazanmaları amaçlanır.

Programın Hedefi

Bankacılık, sigortacılık ve finans piyasaları hakkında bilgi sahibi, bankacılığın ve sigortacılığın temel işlevlerini bilen, müşteri ilişkileri yönetiminde beceri kazanmış, edindiği bilgileri sektörde kullanabilen uzman elemanlar yetiştirmektir. Bu doğrultuda piyasada aranan nitelikleri kazandırmak amacıyla oluşturulan akademik programda gerekli mesleki bilgiler kazandırılmaya çalışılmaktadır.

Ön lisans düzeyde mezun olan öğrencilerimiz kariyer basamaklarının ilk adımı olarak bankaların çağrı merkezlerinde, gişe birimlerinde ve satış danışmanı olarak bankaların şubelerinde görev alabilirler. Öğrencilerimiz programımızın diğer bir alanı olan sigortacılık alanı ile ilgili sigortacılık şirketlerinde çalışabileceği gibi kendi acentelerini kurarak iş hayatına adım atabilirler.

Çalışma Alanları

Bankacilik ve Sigortacilik Programindan mezun olanlar; bankaci, sigortaci olarak finans sektöründe çalişabilirler. Ayrica Muhasebe bürolarinda yardimci olarak görev alabilirler.Bununla birlikte kamu ve özel sektöre ait bankalarda, finans kuruluşlarinda, finansla uğraşan araci kurumlarda, sigorta şirketlerinde, muhasebe şirketlerinde, değişik sektörlerin muhasebe servislerinde, bilgi işlem merkezlerinde, kredi analizinde, uluslararasi denetim şirketlerinde, reasürans şirketlerinde çalişabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

YGS/6 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans programından mezun olan öğrencilerimiz ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) girerek 2 yıllık mezuniyetlerini 3. Sınıftan başlayıp 4 yıllığa tamamlayarak lisans düzeyinde eğitim hayatlarına devam edebilirler. DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek programlar ise şunlardır:

Aktüerya,

Bankacılık,