TR EN

General Information

Aim of the Program

Web Tasarımı ve Kodlama Programı ile web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca, web tasarımı ve kodlama alanlarında halen çalışmakta olan personelin etkinlik ve verimliliklerini artıracak şekilde bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlamak da programımızın amaçlarındadır.

 

 

Target of the Program

Web Tasarımı ve Kodlama Programımızın hedefi; öğrenim gören öğrencilerimizi, alanına yönelik projeleri, alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, tasarım ve yazılım konularında sorunlarını tanımlayabilen ve çözüm önerileri geliştirebilen bireyler olarak yetiştirmektir. Bu yeteneklerin yanı sıra, alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli bilgisayar programlarını etkin bir şekilde kullanabilen, bireysel ve grup halinde çalışabilme becerisine sahip, alanındaki gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli yenileyen, nitelikli bireylerin yetiştirilmesi de programın en önemli hedeflerindendir.

 

Career Opportunities

Web Tasarımı ve Kodlama Programını başarı ile tamamlayan mezunlarımız, bilişim sektöründe web tasarım uzmanı, web tasarımcısı, kodlama uzmanı, görsel web tasarımcısı, arayüz geliştiricisi olarak çalışabilirler. Ayrıca mezunlarımız, kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.

 

Future of the Department

Who Should Choose

Working Places

Web tasarımı ve kodlama programından mezun olan bireyler kendi web sitesi yönetimini gerçekleştiren tüm KOBİ’ler, web altyapısı hizmeti veren sektör şirketleri, içerik geliştirme hizmeti veren sektör şirketleri, kamuda web teknolojileri alanında ihtiyaç duyan tüm ilgili birimlerinde, bilişim ve yazılım sektöründeki üretim ve teknik destek sağlayan firmalarda istihdam edilmektedir.

Programmes allowing Horizontal Transfer

TYT puan türü ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Programmes allowing Vertical Transfer

Akademik eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıdaki bölümlere yerleşebilmektedir:

  • Bilgisayar Bilimleri
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği
  • Bilişim Sistemleri Mühendisliği
  • Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri
  • İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Matematik ve Bilgisayar Bilimleri
  • Yazılım Mühendisliği
  • Yönetim Bilişim Sistemleri