Programın Amacı

Web Tasarımı ve Kodlama Programı ile web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını yetiştirmek amaçlanmaktadır. Ayrıca, Web tasarımı ve kodlama alanlarında halen çalışmakta olan personelin etkinlik ve verimliliklerini artıracak şekilde bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlamak da amaçlanmaktadır

Programın Hedefi

Web tasarımı ve kodlama programında öğrenim gören öğrencilerimizialanına yönelik projeleri, alanında edindiği bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, tasarım ve yazılım konularında sorunlarını tanımlayabilen ve çözüm önerileri geliştirebilen birey olarak yetiştirmeleri hedeflenmektedir.  Bu yeteneklerin yanında alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli bilgisayar programlarını etkin bir şekilde kullanabilen, bireysel ve gurup halinde çalışabilme becerisine sahip; alanındaki gelişmeleri takip eden ve kendini sürekli yenileyen nitelikli bireylerin yetiştirilmesi de programın en önemli hedeflerindendir.

Web Tasarımı ve Kodlama Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar bilişim sektöründe Web Tasarım Uzmanı, Web Tasarımcısı, Kodlama Uzmanı, Görsel Web Tasarımcısı, Arayüz Geliştiricisi olarak çalışabileceklerdir. Bunun yanında mezunlar kendi web tasarım şirketlerini de kurabilirler.

Çalışma Alanları

Web tasarımı ve kodlama programından mezun olan bireyler kendi web sitesi yönetimini gerçekleştiren tüm KOBİ’ler, web altyapısı hizmeti veren sektör şirketleri, içerik geliştirme hizmeti veren sektör şirketleri, kamuda web teknolojileri alanında ihtiyaç duyan tüm ilgili birimlerinde, bilişim ve yazılım sektöründeki üretim ve teknik destek sağlayan firmalarda istihdam edilmektedir.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

TYT puan türü ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilirler.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Akademik eğitimlerini devam ettirmek isteyen öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Bilgisayar Bilimleri 8143, Bilgisayar Mühendisliği 3124, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği 3129, Bilişim Sistemleri Mühendisliği 5103, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri 3130, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri 3224, Matematik ve Bilgisayar Bilimleri 3256, Yazılım Mühendisliği 5134, Yönetim Bilişim Sistemleri 3361 bölümlerine yerleşebilmektedir.

(Kaynak ÖSYM 2021 DGS Kılavuzu)