TR EN

FIELD TRAINING II-T PROGRAMME COURSE DESCRIPTION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY442T FIELD TRAINING II-T 8 2 2 2

GENERAL INFORMATION

Language of Instruction : Türkçe
Level of the Course Unit : LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Type of the Course : Zorunlu
Mode of Delivery of the Course Unit -
Coordinator of the Course Unit Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Instructor(s) of the Course Unit
Course Prerequisite No

OBJECTIVES AND CONTENTS

Objectives of the Course Unit: Yetişkin ve çocuk hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi için vaka çalışmaları, toplu beslenme sistemleri kapsamında menü planlama uygulamaları ile analitik düşünme, problem çözme ve mesleki yeterliliğine ilişkin bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
Contents of the Course Unit: Oryantasyon, yetişkin ve çocuk hastalıklarının tıbbi beslenme tedavisine yönelik vaka çalışmaları, gebelik, emzirme ve çocuk beslenmesi vaka çalışmaları, HACCP ilkeleri, menü planlama ve yönetim organizasyonlarına yönelik uygulama örnekleri.

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Yetişkin ve çocuk hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi ilkelerini kullanarak vaka sunumları hazırlar.
Vakaları eleştirel bir bakış açısıyla analiz eder ve uygun tıbbi beslenme tedavisini önerir.
Toplu beslenme sistemlerindeki sorunlara teorik yaklaşımlar geliştirerek uygun çözümlerle yanıt verir.
Teorik bilgileri kullanarak vaka analizleri sırasında karşılaşılan problemlere yanıt verir.
Vaka çalışmaları ile analitik düşünme, karar verme ve mesleki değerlendirme yetkinlikleri üzerinde çalışır.
Beslenme ve diyetetik alanında multidisipliner yaklaşımları vakalar üzerinden gösterir.
Vaka çalışmalarını sosyal çevre, kültürel yapı ve ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak analiz eder.
Beslenme yetersizlikleri, obezite, diyabet ve diğer halk sağlığı sorunlarına yönelik çözüm stratejileri önerir.
Yetişkin ve çocuk hastalıklarında tıbbi beslenme tedavisi ile ilgili doğru bilgiyi seçer, analiz eder ve raporlar.

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Oryantasyon Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
2 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Yetişkinlerde Enteral/ Parentral Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
3 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Yeme Bozuklukları ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
4 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Kanser ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
5 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Nörolojik-Psikiyatrik Hastalıklar ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
6 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Enfeksiyon Hastalıkları ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
7 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Nadir Görülen Yetişkin Hastalıklar ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Çocuklarda Malabsorpsiyon ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
10 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Çocukluk Çağı Obezitesi ve Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
11 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Çocuklarda Enteral/Parenteral Beslenme Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
12 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Sistemlerine Yönelik Satın Alma/Depolama İşlemleri Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
13 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Sistemlerine Yönelik Pişirme/Servis işlemleri Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
14 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Sistemlerinde Çalışan/Personel ve Mutfak Hijyeni Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
15 Literatür tarama, Web tabanlı araştırma, Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Sistemlerinede Çalışan Depolama/Servis Hijyeni Sunum/Anlatım, Örnek olay yöntemi, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Burke, L., & Deakin, V. (2015). Clinical sports nutrition (5th ed.). Australia: McGraw-Hill Education.
Puckett, R. P. (2012). Foodservice manual for health care institutions (4th ed.). J-B AHA Press.
Kagawa, M., Lee, M., & Binns, C. (2017). Nutrients in infancy. MDPI - Multidisciplinary Digital Publishing Institute.
Baysal, A. (2009). Beslenme (12th ed.). Hatiboğlu Basım ve Yayım.
Mahan, L. K., Escott-Stump, S., Raymond, J. L., & Krause, M. V. (2012). Krause's food & the nutrition care process [E-book]. Elsevier Health Sciences.

ASSESSMENT

Assessment & Grading of In-Term Activities Number of Activities Degree of Contribution (%) Description
Level of Contribution
0 1 2 3 4 5

CONTRIBUTION OF THE COURSE UNIT TO THE PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

KNOWLEDGE

Theoretical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Assess the knowledge of all disciplines that examine the relationship between humans, the environment and food and form the basis of Nutrition and Dietetic practice.
4
2
Define current knowledge and practices in Nutrition and Dietetics.
4

KNOWLEDGE

Factual

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Use up-to-date technological resources in the process of obtaining and providing information in the field of Nutrition and Dietetics.
1

SKILLS

Cognitive

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Asses general health problems related to nutrition.
5
2
Explain the Nutrition and Dietetic practices by using knowledge in this field.
5

SKILLS

Practical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Apply legal and ethical principles in the use of knowledge in the field of Nutrition and Dietetics.
0

OCCUPATIONAL

Autonomy & Responsibility

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Apply knowledge and skills in the field of Nutrition and Dietetics.
5
2
Follow the plans, policies, laws, regulations and legislations that affect the dietitian profession.
0

OCCUPATIONAL

Learning to Learn

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the information about Nutrition and Dietetics with a critical perspective.
1

OCCUPATIONAL

Communication & Social

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Follow new developments in the field of Nutrition and Dietetics with sufficient foreign language knowledge.
4
2
Communicate effective verbal and written interaction between individuals.
4

OCCUPATIONAL

Occupational and/or Vocational

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the factors affecting the food quality of the individual and society in the production-consumption chain.
0
2
Respond to clients' health, social and environmental problems.
5
3
Evaluate the nutritional status of the patients.
5
4
Interpret the clinical findings of the patients in terms of nutrition.
5
5
Plan client-specific nutritional treatments.
0

WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT

Workload for Learning & Teaching Activities

Type of the Learning Activites Learning Activities (# of week) Duration (hours, h) Workload (h)
Ders 14 2 28
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 2 2 4
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 2 2
Final Sınavı Hazırlığı 14 1 14
Ara Sınav 1 2 2
Ara Sınav Hazırlığı 7 1 7
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 39 0 57
Total Workload of the Course Unit 57
Workload (h) / 25.5 2,2
ECTS Credits allocated for the Course Unit 2,0