TR EN

SEMINAR PROGRAMME COURSE DESCRIPTION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY443E SEMINAR 7 2 1 2

GENERAL INFORMATION

Language of Instruction : İngilizce
Level of the Course Unit : LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Type of the Course : Zorunlu
Mode of Delivery of the Course Unit -
Coordinator of the Course Unit Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Instructor(s) of the Course Unit Öğr.Gör. DİLARA SERARSLAN YILMAZ
Course Prerequisite No

OBJECTIVES AND CONTENTS

Objectives of the Course Unit: Beslenme alanındaki literatürü eleştirel olarak değerlendirme, bilimsel araştırmaları sunma ve tartışma bilgi ve becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır.
Contents of the Course Unit: Beslenme araştırmalarına ilişkin raporların sunumu.

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Seminerin kavramsal tasarımını düzenler.
Kaynakları proje yazım kurallarına uygun bir şekilde listeler.
Araştırmada karşılaşılabilecek problemlere çözüm alternatifleri üretir.
İlgilenilen bir konu hakkında etkili bir literatür araştırması yürütür.
Etkili bir bilimsel sunum yapar.
Araştırma sonuçlarını yorumlar.
Kanıta dayalı sağlık çalışmalarının nasıl yapılacağını açıklar.
Son bilimsel çalışmalar ışığında yazılı bir seminer oluşturur.
Araştırma alanıyla ilgili kaynakları kullanır.

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Oryantasyon, Etkili Seminer Yazımı ve Sunumu Anlatım, Tartışma, Sunum
2 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Literatür Taraması ve Konu Belirleme Anlatım, Tartışma, Sunum
3 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
4 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
5 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
6 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
7 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
8 - ARA SINAV -
9 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
10 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
11 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
12 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
13 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
14 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
15 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Glasman-Deal, Hilary. Science Research Writing For Non-native Speakers Of English : A Guide for Non-Native Speakers of English, World Scientific Publishing Company, 2009. ProQuest Ebook Central, https://www.proquest.com/legacydocview/EBC/1681704?accountid=150320.
Bailey, Stephen. Academic Writing : A Handbook for International Students, Taylor & Francis Group, 2017. ProQuest Ebook Central, https://www.proquest.com/legacydocview/EBC/5178437?accountid=150320.
Daffner, R. H. (2003). On improvement of scientific presentations: using PowerPoint. American journal of roentgenology, 181(1), 47-49.
East Carolina University (2010). APA Style Guide 6th ed.

ASSESSMENT

Assessment & Grading of In-Term Activities Number of Activities Degree of Contribution (%) Description
Level of Contribution
0 1 2 3 4 5

CONTRIBUTION OF THE COURSE UNIT TO THE PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

KNOWLEDGE

Theoretical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Define the theoretical and practical concepts which comprise the required basic professional knowledge related to medicine and science.
5

KNOWLEDGE

Factual

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Requires the level of nutrition and dietetics, medical and related science and technology defines the concepts of theoretical and applied knowledge-based.
4

SKILLS

Cognitive

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Describe the advanced level of knowledge and skills in the fields of nutrition and dietetics based on medical and natural sciences,
5

SKILLS

Practical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Recognize advanced level of theoretical and practical knowledge related to nutrients and nutrition, dietetics, community nutrition and institutional food service systems
4

OCCUPATIONAL

Autonomy & Responsibility

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Take responsibility both as a team member and individually in order to provide that unforeseen complex activities faced in the practices in his/her field are carried out.
5

OCCUPATIONAL

Learning to Learn

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the advanced knowledge and skills s/he has acquired in his/her field with a critical approach.
4

OCCUPATIONAL

Communication & Social

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Share his/her ideas and solution proposals for problems related to the issues in his/her field with professionals and non-professionals with the support of qualitative and quantitative data.
5

OCCUPATIONAL

Occupational and/or Vocational

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Discharge the responsibilities, duties and obligations in accordance with the rules and regulations of professional ethics related to nutrition and dietetics
4

WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT

Workload for Learning & Teaching Activities

Type of the Learning Activites Learning Activities (# of week) Duration (hours, h) Workload (h)
Ders 14 2 28
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 7 1 7
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 37 0 51
Total Workload of the Course Unit 51
Workload (h) / 25.5 2
ECTS Credits allocated for the Course Unit 2,0