TR EN

İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
RKY349 İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI 5 3 3 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: İş sağlığı ve güvenliği konulu yasal mevzuatlar hakkında öğrencilerin bilgi sahibi olması ve oluşabilecek yasal değişiklikleri takip ederek yorumlayabilmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanında öğrencilerin gıda sektöründe iş güvenliği ile ilgili eksiklikleri veya sorunları tespit ederek konuyla ilgili önlem alabilecek bilgi düzeyine sahip olması amaçlanmaktadır.
İçerik: Mesleki tehlike ve riskler, iş sağlığı ve güvenliği kanunu, mesleki sağlık servisleri konularını kapsamaktadır.