BAŞKAN’IN MESAJI
Sevgili Öğrenciler,
Abdülkadir GAYRETLİ
Mütevelli Heyet Başkanı
MİSYON
Misyonumuz; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açık, her alanda kendine güvenen, Atatürk ilkelerine bağlı, bilimsel, çağdaş ve evrensel düşünebilen, takım bilincine ve etik değerlere sahip, eleştirel düşünme yeteneği kazanmış, toplumsal sorumluluk bilinci ile donatılmış, geleceğe ümit, azim ve inançla bakan özgün bireyler yetiştirmektir
VİZYON
Vizyonumuz; kaliteli ve profesyonel bir eğitim vererek, küresel anlamda araştırma ağı kurup, uluslararası tanınmış okullarla ortak projeler gerçekleştirmek ve uluslararası bir eğitim kurumu olarak dünyada adından saygıyla bahsettirmektir. Tüm akademik ve idari personeli ile katılımcılığa ve takım çalışmasına bağlı bir kurum kültürü oluşturarak var olan eğitim fırsatlarını daha da ileriye götürmek, maddi imkanı olmayan öğrencilere eğitim imkanı sağlamak, Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmaktır.
TARİHÇE
‘‘İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu’’nun kurulması için ilk girişimler kurucu vakfımız ‘‘Gelişim Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Hizmet Vakfı’’ tarafından 2008 yılında gerçekleştirilmiştir. Bu girişimler neticesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın 08/07/2008 tarih ve 17261 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca 14/07/2008 tarihli 2547 sayılı Kanun’un Ek 2. maddesine göre Gelişim Meslek Yüksek Okulu kurulmuş ve eğitim-öğretime başlamıştır. Meslek Yüksek Okulu’nun ardından, 17/02/2011 tarihli 6114 sayılı Kanun ile ‘‘İstanbul Gelişim Üniversitesi’’ kurulmuş ve 2011-2012 akademik yılında 2 Enstitü ve 1 Meslek Yüksek Okulu, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nde 8, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde 5 ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 4 bölüm ile Meslek Yüksek Okulu bünyesindeki toplam 40 programla eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
2012-2013 akademik yılında, 5 bölüme sahip olan Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu kurulmuştur. Aynı yıl kuruluş işlemleri gerçekleşen ve 3 bölüme sahip olan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’ne ait eğitim dili İngilizce olan 5 bölüm de 2013-2014 akademik yılında faaliyet göstermeye başlamıştır. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki İşletme ve Psikoloji bölümlerindeki tezli ve tezsik Yüksek Lisans ve Doktora programları da 2012-2013 akademik yılından beri devam etmektedir. Fen Bilimleri Enstitüsü’ndeki İnşaat Mühendisliği tezsiz Yüksek Lisans programı da 2013-2014 akademik yılından itibaren faaliyet göstermeye başlamıştır. Böylece üniversitemizde lisans ve lisansüstü eğitim veren bölüm sayısı 44’e ve Meslek Yüksek Okulu’nda eğitime devam eden program sayısı ikinci öğretim dahil 90’a ulaşmıştır.