TR EN

İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ

Misafir Öğrenci İçin Pratik Bilgiler

TÜRKİYE HAKKINDA
Başkenti Ankara olan Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa ve Asya kıtalarında toprakları bulunan bir ülkedir; Akdeniz, Karedeniz, Marmara ve Ege Denizleri ile çevrilidir. Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, İran, Irak ve Suriye komşu ülkeleridir. 81 ili bulunan Türkiye; Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara olmak üzere 7 bölgeye ayrılmıştır. Ülkenin resmi dili Türkçedir.
Türkiye, demokratik, laik, merkeziyetçi ve anayasal bir cumhuriyettir. Avrupa Konseyi, NATO, OECD, OSCE ve G-20 gibi uluslararası örgütlere üyeliği bulunan Türkiye, Batı dünyası ile entegre olmuş durumdadır. Türkiye Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun imtiyazlı ortağı (1963) ve Gümrük Birliği üyesidir. 2005 yılında Avrupa Birliği ile tam üyelik görüşmelerine başlamış olan Türkiye müzakerelere devam etmektedir. Orta Doğu bölgesi ve Orta Asya’daki Türk devletleri ile de kültürel, politik, ekonomik ve endüstriyel ilişkiler geliştirmiş olan Türkiye, Türk Konseyi, Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Ekonomik İşbirliği Örgütü’ne üyedir.

Temel Bilgiler;
BAŞKENT: Ankara
EN BÜYÜK ŞEHİR: İstanbul
RESMİ DİLLER: Türkçe
NÜFUS: 79,510,384
YÜZÖLÇÜMÜ: 783,562 km2
PARA BİRİMİ: Türk Lirası (TRY)
INTERNET TLD: .tr
TELEFON KODU: +90
ZAMAN DİLİMİ: Doğu Avrupa (UTC+2)
 
İSTANBUL HAKKINDA

Türkiye’nin en kalabalık, iktisadi ve kültürel bakımdan en önemli şehri olan İstanbul dünyanın en eski şehirlerinden birisi olarak bilinmektedir. Roma ve Doğu Roma İmparatorlukları, Latin İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu’na ev sahipliği yapmış olan İstanbul yüzyıllar boyunca Byzantion, Augusta Antonina, Nova Roma, Konstantinopolis, Konstantiniyye, İstambol ve en sonunda İstanbul isimlerini almıştır. 8500 yıllık yerleşim tarihine sahip olan İstanbul yüzyıllar boyunca farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapmış ve insanların uyum içinde bir arada yaşadığı kozmopolit yapısını korumuştur.
Kıtalararası bir şehir olan İstanbul’un Avrupa kıtasındaki toprakları Avrupa yakası veya Rumeli yakası olarak adlandırılırken Asya kıtasındaki toprakları Asya yakası veya Anadolu yakası olarak adlandırılmakladır. 39 ilçesi bulunan İstanbul’un 25 ilçesi Avrupa yakasında, 14 ilçesi ise Anadolu yakasında yer almaktadır. İstanbul’un toplam nüfusu 14.804.116’dir.
Ilıman bir iklime sahip olan İstanbul’da yazlar sıcak ve nemli, kışlar ise soğuk, yağmurlu ve bazen karlı geçmektedir. Yaz dönemi ortalama sıcaklık 18-28 derece arasında değişir; en sıcak aylar Temmuz-Ağustos’tur. Kış döneminde hissedilen rüzgar ile birlikte sıcaklık 2-9 derecelere düşebilmektedir; en soğuk aylar Ocak-Şubat’tır. Genel olarak İstanbul’un ortalama hava sıcaklığı 13,7 derecedir.
Pek çok tarihi eserin bulunduğu ve bu nedenle turistler tarafından çok tercih edilen bir şehir olan İstanbul’a 2010 Avrupa Kültür Başkenti ünvanı verilmiştir.
 
 
İstanbul’da görülmesi önerilen yerler;

Dolmabahçe Sarayı
Topkapı Sarayı
Yıldız Sarayı
Galata Kulesi
Taksim Meydanı
Sultanahmet Cami ve Meydanı
Gülhane Parkı
Yerebatan Sarnıcı
Rumeli Hisarı
Anadolu Hisarı
Ayasofya
Kapalı Çarşı
Mısır Çarşısı
Kız Kulesi
Süleymaniye Camiye
Haliç
Emirgan Korusu
İstanbul Boğazı
Miniatürk Müzesi
Fatih 1453
Beylerbeyi Sarayı
Eyüp Sultan Cami
Pierre Loti Tepesi
Rahmi Koç Müzesi
İstanbul Sea Life Akvaryum
Oyuncak Müzesi
Mihrimah Sultan Camii
Masumiyet Müzesi
Havacılık Müzesi
Adalar

Vize Yükümlülüğü
Öğrenciler Türkiye’ye gelmeden önce kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluğu’ndan öğrenci vizesi almak zorundadır. Öğrenci vizesi Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra alınamamakta ve yerine turist vizesi geçerli olmamaktadır. Gelen öğrencilere, dönem başlamadan en az 2 ay önce vize için başvuru yapmaları önerilir. İstisnalar, sadece Türkiye’de diplomatik vize sahibi herhangi birinin yasal olarak bakmakla yükümlü olduğu kişiler veya çalışma izni olanlardır.
Vize kuralları sıkça değişebildiğinden, öğrencilerin kendi ülkelerindeki en yakın Türk Büyükelçiliği veya Konsolosluğu ile iletişime geçerek güncellenmiş gerekli evrakları öğrenmeleri önerilir.

Oturma İzni
Türkiye’de 90 günün üzerinde kalacak olan yabancı uyruklu vatandaşlar, oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Oturma izni başvuruları ve sure uzatma işlemleri Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi tarafından gerçekleştirilmektedir. Başvuru sahipleri, başvuruda bulunabilmek için online randevu sistemine kayıt olmalıdır.

Resmi Tatiller / Bayramlar
1 Ocak-Yıl Başı
23 Nisan-Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
19 Mayıs-Gençlik ve Spor Bayramı
15 Temmuz - Demokrasi ve Özgürlükler Günü
30 Ağustos-Zafer Bayramı
29 Ekim-Cumhuriyet Bayramı

Dini Bayramlar
Ramazan Bayramı

            Ramazan Bayramı, Ramazan ayı sonrasındaki 3 gün boyunca kutlanan dini bir bayramdır. Bayram süresince akrabalar ve arkadaşlar birbirlerini ziyaret ederler; ziyaretler sırasında tatlı, şeker ve kolonya ikram edilir. Yaşça büyük olan aile büyükleri, çocuklara hediyeler veya harçlık verirken, çocuk ve gençler de büyüklerin ellerini öperler.
 
Kurban Bayramı
Kurban Bayramı, tüm Müslümanlar tarafından kutlanan önemli bir dini bayramdır. İbrahim Peygamber’in oğlu İsmail’i, Tanrı’ya adaması olayını onurlandırmak için düzenlenir. 4 gün süren Kurban Bayramı süresince kurban etleri yardıma ihtiyacı olan ailelere dağıtılır ve akrabalar, komşular ve arkadaşlar ziyaret edilir.

ULAŞIM

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Beylikdüzü D-100 karayolu istikametinde konumlandırılmıştır. İstanbul’un her iki yakası için geliştirilmiş ulaşım kolaylığı ile öğrenciler rahatlıkla kampüs alanına gelebilirler. Metrobüs durağına yakın olmasının yanı sıra metrobüs ve fakültelerimiz arasında üniversitemizin anlaşmalı olduğu özel bir servis şirketi ile ring servislerimiz bulunmaktadır.
Özel araçlarıyla kampüse gelen öğrenciler üniversitenin otoparkını ücretsiz olarak kullanabilir.
 
Metrobüs
Metrobüs 50 km hıza sahip olan otobüs transit güzergahıdır. 45 durağa sahip olan metrobüs hattı Avcılar, Zincirlikuyu, Boğaziçi Köprüsü ve Söğütlüçeşme ana duraklarını birbirine bağlamaktadır.  Metrobüs hattının ilk bölümü 2007 yılında açılmıştır. İnşaatı 2 yıl süren metrobüs hattı bugün günde 800.000’den fazla yolcu taşımaktadır. Türk yetkililer benzer sistemlerin geliştirilmesi konusunda Pakistan ve Lahor’a yardımcı olmaktadır.

Otobüs
İstanbul’da 2 otobüs türü bulunmaktadır; Belediye’ye ait İETT Otobüsleri ile Özel Halk Otobüsleri. İETT otobüsleri kırmızı, beyaz veya yeşil renkteyken, Özel Halk Otobüsleri mavi veya yeşil olup çevre dostu motorlar kullanmaktadır.
 
Dolmuş
Dolmuş, maksimum 8 yolcunun bulunduğu, büyük taksi versiyonlarıdır. Belirlenmiş güzergâhlarda gündüz ve gece vardiyaları olarak çalışırlar. Her bir yolcu, normal bir taksiye ödenmesi gereken ücretin 1/8’ini öder. Bu nedenle araçlar, bütün koltuklar dolduktan sonra kalkmaktadır.
 
 
İstanbul Kart Nedir?
İstanbul Kart, İstanbul’daki tüm toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik bir karttır. İstanbul Kart, 2010 yılında kadar kullanımda olan Akbil’in yerini almıştır.
İstanbul Kart, üzerinde ‘Akbil’ veya ‘Akbil Dolum Noktası’ yazan kulübelerden temin edilebilir. Duraklarda bulunan makinelerden veya ilgili dolum noktalarında, kartlara para yüklemesi yapılabilmektedir. . Ulaşım merkezlerinin çoğunda bu makineler bulunmaktadır; makineler sadece kağıt para kabul etmekte ve para üstü vermemektedir.

Ödeme Şekli
İETT otobüslerini kullanabilmek için akbil (İstanbul Kart) veya bilet sahibi olmak gereklidir. Biletler; ana otobüs duraklarında bulunan beyaz kabinlerden temin edilebilir. Bu biletler özel otobüsler için geçerli değildir; bu otobüslerde akbil kullanılabilmekte veya nakit ödeme yapılabilmektedir.
 
 
Çalışma ve Güzergah
Otobüslerin ve minibüslerin çoğu sabah 06:00’dan gece 23:00’e kadar çalışmaktadır. Taksim Meydanı gibi ana otobüs duraklarının bulunduğu yerler farklı güzergahlara veya hatlara sahip olabilmektedir. Hangi otobüsün hangi güzergahı kullandığını öğrenmek için İETT websitesi ziyaret edilebilir.

Batı Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında yaşamın daha ucuz ve uygun olduğu İstanbul beraberinde birçok alternatif sunmaktadır. Yaşam giderlerinin genel olarak kişinin harcama alışkanlıklarına bağlı olduğunu düşünürsek aylık 800 ila 1500 TL ( 200 Euro 400 Euro) ile arasında bir miktarın kişilerin ihtiyaçlarını gidereceği tahmin edilmektedir. 
İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde henüz öğrenci yurtları bulunmamaktadır. Ancak Üniversite civarında pek çok özel yurt bulunmaktadır. Bu yurtlar İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerine daha uygun ücretlerle konaklama fırsatı sunmaktadır.
Yapılan anlaşmalar dahilinde öğrencilerin yönlendirildiği yurtlarda yaşamlarını kolaylaştırmak ve rahatlarını sağlamak amacıyla;
·         Tüm problemlere çözüm üretebilecek yurt çalışanları,
·         Üniversiteye ulaşım imkanlarının sağlandığı araçlar,
·         7/24 kamera sistemiyle denetlenen yüksek güvenlikli barınma,
·         Ücretsiz internet imkanı,
·         Son teknoloji ile donatılmış spor odaları,
·         Günlük oda temizliği,                                                                          
·         Etüt odaları,                                                                                       
·         24 saat sıcak su,                                
·         Sabah ve akşam yemek hizmeti,
·         Sessiz ve sakin ders çalışma ortamları,
·         Yüzme havuzu ve saunalar,
·         Çamaşırhane ve ütü odaları gibi imkanları aile sıcaklığında ve ev konforuyla sunulmaktadır.
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde öğrencilerin beslenme ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere kampüs yaşamında sosyalleşmenin sağlandığı kantin ve kafeteryaları bulunmaktadır. Bu kafeteryalarda sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinde tabldot menülerin yanı sıra ala-carte menüler de hizmete sunulmaktadır. Öğrenci kafeteryasının yan tarafında bulunan kafede zengin aromalı kahveler, sandviç ve kek çeşitlerinin tadabilirsiniz. Fakülteler bölgesinde poğaça çeşitleri, börekler, tost çeşitleri, tatlı, salata çeşitleri ve tavuklu pilavı ile hizmet veren iki öğrenci kantini bulunmaktadır.
Ayrıca kampüs hayatında ev yemeğini aratmayan kalitede, günlük ve taze yemekleri olan bol çeşitleriyle İGÜ yemekhanesi de öğrencilere hizmet vermektedir.
Tüm beslenme noktalarımızda öğrencilerimizin bütçesine uygunluğu, kaliteli ve günlük kalori ihtiyacı göz önünde bulundurularak hizmet verilmektedir. Kampüsteki tüm beslenme noktalarımız üniversite yönetimi tarafından temizlik ve hijyen koşullarına uygunluk ve fiyat dengesi açısından sürekli olarak denetlenmektedir. Kafeteryalarımız farklı yeme-içme alternatifleri ve kapalı-açık alanları ile öğrencilerimizin keyifli vakit geçirdikleri yerlerdir.
Okulumuz Engelli Öğrenci Birimi, 1/7/2005 tarihli ve 5378 sayılı Engelliler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 15. maddesine dayanılarak hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği çerçevesinde kurulmuş, çalışma usul ve esasları ise sözü edilen Yönetmelik ile düzenlenmiştir.

Amaçlarımız
Genel olarak birimimizin amacının, yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin, öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için gerekli tedbirleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmak olduğu ifade edilebilir. Bu çerçevede Yükseköğretim Kurumları Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Yönetmeliği çerçevesinde Engelli Öğrenci Birimi'ne verilen görev ve dolayısıyla birimimizin amaçları şu şekilde sıralanabilir:
 
·         Yükseköğretim programlarına kaydı yapılan engelli öğrencilerin öğrenimlerini sürdürdükleri sırada ihtiyaçlarını karşılamak ve karşılaşabilecekleri engelleri ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri belirlemek ve ortadan kaldırmak için çözüm önerileri sunmak, gerekli düzenlemeleri yapmak.
·         Engelli olan öğrencilerinin akademik, fiziksel, psikolojik ve sosyal yaşamlarını engellemeyecek biçimde öğretim programlarını düzenlemek için hem engelli öğrencinin devam ettiği eğitim ortamının düzenlenmesini sağlamak hem de engellilere yönelik araç gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanması konularında kararlar almak.
·         Yükseköğrenim düzeyindeki öğrenci ve öğretim görevlilerine yönelik yayın faaliyetlerini teşvik etmek, öğretim görevlilerine engel ve engelliyi, bunun getirdiği sınırlılıkları ve yapılması gereken düzenlemeleri anlatan bilgi veren doküman hazırlamak, bilinç düzeyini arttırmak, ilgililere danışmanlık hizmeti vermek, gerektiği durumlarda hizmet içi eğitim sağlamak. Bu konularda program ve projeler geliştirmek.
·         Birimin çalışma programını hazırlamak, yürütmek ve yıllık faaliyet raporunu hazırlayıp okul müdürlüğüne sunmak.
·         Seminerler, konferanslar ve benzeri faaliyetler düzenlemek.
·         Maddi güçlüğü bulunan engelli öğrencilerin yardımcı araç gereçlerinin ücretsiz temini yönünde çalışmalarda bulunmak.
·         Fırsat eşitliği sağlamak, eğitim sürecini engelli öğrenciler için daha anlamlı hale getirmek  amacıyla; pozitif ayrımcılık yapmak, engelli öğrencinin sınavla ilgili süre, mekân, materyal, refakatçi ve özrün doğasından kaynaklanan şartlara göre alınacak gerekli tedbirleri almak, düzenlemeleri yapmak.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı,  temel görevi, öğrencinin üniversiteye ilk kaydından itibaren mezuniyetine kadar geçen süre içinde tüm öğrencilik hizmetlerinin yürütülmesi için alanında uzman personeller ile hizmet vermektedir.
Öğrencilerin yeni kayıt, kabul ve ders durumları ile ilgili gerekli işleri yapmak, mezuniyet, kimlik, burs, mezunların izlenmesi işlemlerini yürütmek gibi hizmetleri ile üniversitemizin hedefleri doğrultusunda en iyi hizmeti vermeyi hedeflemektedir.
 
ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV TANIMLARI
 
  •   Öğrencilerin istedikleri Not Döküm Belgesi, Öğrenci Belgesi, Askerlik Durum Belgesi, Ders İçeriği vb. belgeleri temin etmek.
  •   Öğrencilerin öğrencilik durumlarını ilgilendiren herhangi bir kurumdan talep edilen belgelerin temini.
  •   Öğretim Üyeleri tarafından akademik takvimde belirtilen süre içinde teslim edilen sınav evraklarının eksiksiz alımı ve not ilanının yapılması.
  •   Sınav itiraz dilekçelerinin kabulü, değerlendirilme sürecinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması (notların askıya alınma işlemi)
  •   Sınav evraklarının arşivlenmesi, 2 yıl saklanması ve akabinde imha işleminin gerçekleştirilmesi.
  •   Mazeret sınavlarının bölümler tarafından belirlenmesinin ardından ilgili ders notlarının askıya alınması.
  •   Öğrencilerin ders kayıt döneminde yaşamış oldukları sistemsel zorlukları ilgili mercilere ileterek çözümlemek. Ders kayıt onaylarının yapılması için öğrencileri yönlendirmek.
  •   Öğrenci kartları ve İEETT kartlarının dağıtımı kayıp ya da benzeri işlemlerde süreci yürütmek.
  •   Öğrencilerin bölümler tarafından gerçekleştirilen intibak ve muafiyet işlemlerinin sisteme işlenmesi.
  •   Yatay/Dikey geçişlerde süreci yürütmek (Kayıt, intibak, muafiyet, ders kayıt….)
  •   Yatay/Dikey geçiş öğrencilerinin muafiyet talep ve itirazlarının dekanlığına /müdürlüğüne başvurusunu yapmasının ardından YK kararı ile sisteme işlenmesi 
  •   ÇAP öğrencilerinin muafiyet işlemleri için dekanlığına /müdürlüğüne başvurusunu yapmasının ardından YK kararı ile sisteme işlenmesi ve ders kayıt işlemleri ile ÇAP sürecinin mevzuata uygunluğunun kontrolü.
  •   Öğrencilerin tüm staj süreçlerinin yönetimi ve ilgili belgelerinin temini.
  •   Tek ders ve not yükseltme sınavlarının sisteme işlenmesi ve ilanı.
  •   Yaz okulu sürecinin yönetimi (ders kayıt, kayıt, sınav, vb. gibi).
  •   Yabancı Uyruklu öğrencilerin tüm işlemlerinin yönetimi.
  •   Müfredatların sisteme tanımlanması ve kontrolü.
  •   Öğrenci dosyalarının arşivlenmesi ve evrak takiplerinin yapılması.
  •   Öğrencilerin geçici mezuniyet ve diploma işlemlerinin yürütülmesi.
  •   Öğrencilerin kurumsal mail adresimize ilettiği soruların cevaplanması ve yönlendirilmesi.
  •   Öğrencilerin eğitim sürecinde karşılaştıkları sorunları çözmek veya çözülecek birime yönlendirmek.
  •   Kontenjanların belirlenmesi ve Yönetime onay işlemi için sunulması ve YÖK veri tabanına işlenmesi (ÖSYM Genel, Yatay/Dikey geçiş Yabancı Uyruklu Öğrenci Kontenjanlar)
  •   YÖK tarafından YÖKSİS üzerinden yapılan tüm duyuruların takibi ve yönetim süreci.
  •   Öğrenci Disiplin İşlemleri, kontrolü ve sisteme işlenmesi.
  •   Kurum içi ve kurum dışı yazışmaların yapılması.
  •   Öğrencilerin kayıt silme ve kayıt dondurma işlemlerinin yapılması.
  •   YÖK denetimine hazırlık sürecinin öğrenci işleri ayağını yürütmek.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde İngilizce, Fransızca, Rusça, Arapça gibi dil kursları mevcuttur. Talep doğrultusunda bu kurslara yenileri eklenmektedir. Kurslar alanında uzman eğitimciler tarafından verilmektedir. Hafta içi ve hafta sonu grupları mevcuttur.
İstanbul Gelişim Üniversitesinde Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık sınıfı öğrencilerine yönelik  “Weekend School” uygulaması bulunmaktadır. Programın amacı, hazırlık sınıfı öğrencilerinin İngilizce konuşma ve iletişim becerilerini geliştirmektir. Öğrencileri sınıf ortamının yarattığı stresten uzaklaştırarak bilişsel bariyerleri azaltmak, daha rahat ve özgüven artırıcı ortamda akıcı bir konuşma alışkanlığı kazandırmak için cumartesi günleri düzenlenmektedir.
Weekend School, akademisyen-öğrenci arasındaki formel ilişkiyi daha sıcak ve samimi bir akran ilişkisine dönüştürerek yabancı dilde konuşma çekingenliğini azaltır, öğrencilerin doğal ve rahat ortamda daha akıcı bir şekilde konuşmasını sağlamaktadır. 
İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin akademik anlamda iyi eğitim alarak bilimsel araştırmalar yapmalarını sağlamak ile birlikte sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara katılımlarını sağlayacak etkinliklere destek vererek öğrencilerinin her türlü alanda dünya görüşüne sahip olmasına önem verir. Üniversitemiz öğrencilerinin yalnızca akademik alanda değil sosyal ve kültürel alanda çalışmalar yapmasını desteklemekte ve dönem dönem bahar şenlikleri, sergiler, konserler ya da öğrenci aktiviteleri ile ders dışı zamanlarını verimli kullanmaları sağlanmaktadır. Üniversitemizde Meslek Yüksekokullarımız ve Fakültelerimizde bulunan konferans salonlarında her türlü sempozyum, panel, konferans, konser ve tiyatro etkinliği düzenlenmektedir. Tüm öğrencilere açık olan bu etkinlikler Üniversite yaşamına renk katarak öğrencilerimizin bireysel gelişimine katkıda bulunur.
İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan spor kompleksi; sportif aktivitelerle İGÜ’lü gençlerin ders dışı zamanlarını değerlendirmeleri ve sportif yeteneklerini ortaya çıkarmaları amacıyla oluşturulmuştur. Basketbol ve voleybol sahaları, tenis kortu, kapalı spor salonu ile her gün kullanılabilmektedir. Amaç, öğrencilerine sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandıracak ortamı hazırlamak, kampüs yaşantısını zenginleştirmek ve kaliteli beden eğitimi, spor ve kondisyon programları düzenleyerek öğrencilere hayat boyu kullanabilecekleri spor becerileri kazandırmaktır.
Akademik yıl boyunca ve her biri kendi branşında uzman eğitmenler nezaretinde düzenlenen, basketbol, voleybol, halk oyunları ve modern dans branşlarındaki kurslarla öğrencilerimize serbest zamanlarını değerlendirme ve becerilerini geliştirme olanağı sağlanmaktadır.