TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

İş yaşamının yerel, ulusal ve uluslararası düzeyleri için çağın gereklerine uygun işletmecilik, girişimcilik ve yöneticilik bilgi ve becerileriyle uzmanlık düzeyinde donatılmış insan kaynağını geliştirmek

Programın Hedefi

Kendisi ve başkaları için iş kurma, yönetme ve geliştirme kapasitesine sahip; yenilikçi, girişimci, mesleği ile ilgili çağın teknolojilerini kullanabilen ve takım çalışması yapabilen, ileri düzey işletmecilik bilgilerine hakim, yönetimin planlama, örgütleme, yürütme, koordinasyon ve kontrol fonksiyonlarını üretim, pazarlama, finans, insan kaynakları ve muhasebe alanlarında kullanabilme bilgi ve becerilerini kazandırmaktır.

Kariyer Olanakları

Doktora eğitimini başarılı olarak bitiren öğrenciler üniversitelerde öğretim üyesi olarak istihdam edilebilirler.

Bölümün Geleceği

Endüstri 4.0, yapay zeka teknolojisi işletmelerin göz ardı edemeyeceği bir konu haline gelmiş, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve veri madenciliği gibi bir takım trendlerin oluşmasıyla birlikte işletme anlayışı sürekli olarak değişmektedir. Üniversitemizde de seçmeli dersler ve teknolojik alt yapılarla birlikte bu değişimler desteklenmektedir.

Bilindiği üzere işletmeler de bir nevi insanlar gibi yaşayan organizasyonlardır. İşletmelerin yaşanan toplumsal olaylardan bağımsız hareket etmesi ve kuşaklar arası farklılıkları göz ardı etmesi düşünülemez. Yaşanan bazı beklenmedik kitlesel ve toplumsal olaylar -covid 19 pandemisi gibi- işletmelerin iş modellerinde ve yapılarında bir takım değişikliklere/güncellemelere gitmesine sebep olabilmektedir. Bu bağlamda işletme bölümleri değişimlere en hızlı adapte olabilen esnek bir yapıya sahiptir. Tüm bunlar çerçevesinde güncelliğini yitirmesi imkansız olan bölümlerden bir tanesidir. 

Sonuç olarak tıpkı işletmeler gibi trendleri yakından takip etmek, proaktif davranmak, İGÜ İşletme bölümünün de temel prensibidir.

 

Kimler Seçmeli

Video çekmek, bina tasarlamak veya basketbol oynamak sizin tutkunuz olabilir. Yine de, burada sahip olduğunuz beceri ve ilgi alanlarınız ne olursa olsun ticari bir yönü var! Şunu düşünün: eğlence endüstrisini, proje finansmanını ve spor pazarlamasını tartışırken "iş" terimini kullanıyoruz. Her şeyin bir "iş" yanı vardır.

 

Hiç düşündünüz mü: İşletmeler neden var? İşletmeler neden kendi içlerinde ve çevrelerinde gerçekleşen faaliyetleri yaptıkları gibi organize ederler? Kendi işinizi nasıl kurarsınız? Profesyonel bağlantılar nasıl yapılır? Temel yönetim becerilerini geliştirmek için sıcak mı? Rakipler aynı sektörde olsa bile neden tüm işletmeler benzersizdir? Hem uluslararası hem de yerel ortamlarda nasıl etkili olabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Küresel iş sistemi ve onu yöneten devasa çok uluslu şirketler hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Yatırım, finans ve bütçeleme kavramları nasıl işliyor? Temel olarak, dünyayı anlamak istiyorsanız, işletme okumak tam size göre!

 

Çalışma Alanları

Mezunlarimiz, özel ve kamu sektöründe uzman ve yönetici olarak, işletmeciliğin ilgi duyduklari finansman, muhasebe, satiş, pazarlama, insan kaynaklari vb. hemen her alaninda çalişabilecekleri gibi, kendi işlerini kurabilecek bir donanima da sahip olacaklar ve ya Doktora programlarina devam ederek, akademisyen olabileceklerdir.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

“Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca eşdeğer öğretim programları uygulayan bir bölümden/programdan diğer bir bölüme/programa yatay geçiş yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam edebilmektedir.