TR EN

INTRODUCTION TO GASTRONOMY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY115 INTRODUCTION TO GASTRONOMY 1 3 3 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Gastronominin Temel Kuramları Kültürel ve Tarihsel Perspektiften Değerlendirme Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
2 Kitap Okuma Lezzet Fizyolojisi, Kültürel Lezzet Algılarını Etkileyen Faktörler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür Araştırması Çağdaş Mutfak Akımları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Güncel Sektör Araştırması Yiyecek-İçecek İşletmelerine Genel Bakış Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Kitap Okuma Mutfak Ekipman ve Aletleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kitap Okuma Mutfak Planlamaları ve İş Organizasyonları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Mutfak Planlamaları ve Bölümleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Mutfak Planlamaları ve İş Güvenliği Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap Okuma Gıda Satın Alma ve Depolama Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Makale Okuma Teknik Şartname ve Tarif Okuma/Yazma Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Araştırma Mutfak İçi Gıda Hijyeni ve Yönetimi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Kitap Okuma Mutfak Hesaplamaları – Mutfak İçi Ölçü Cihazları Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Kitap Okuma Mutfak Hesaplamaları - Mutfak içi Ölçü Kullanımı ve Çeşitleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kitap Okuma Dijital Gastronomi ve Sosyal Medya Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -