TR EN

PASTRY TECHNIQUES COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY425 PASTRY TECHNIQUES 7 4 2 7

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Araştırma, Reçete İnceleme Pastanede depolama, kalite kontrol ve yerleşim planı Uygulama
2 Araştırma, Reçete İnceleme Çırpılarak hazırlanan hamurlar Uygulama
3 Araştırma, Reçete İnceleme Kıyılarak hazırlanan hamurlar-1 Uygulama
4 Araştırma, Reçete İnceleme Kıyılarak hazırlanan hamurlar-2 Uygulama
5 Araştırma, Reçete İnceleme Mayalandırılarak hazırlanan hamurlar Uygulama
6 Araştırma, Reçete İnceleme Özdeştirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama
7 Araştırma, Reçete İnceleme Pişirilerek hazırlanan hamurlar Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Araştırma, Reçete İnceleme Yağlı hamurlardan ürünler hazırlama Uygulama
10 Araştırma, Reçete İnceleme Macaron yapımı Uygulama
11 Araştırma, Reçete İnceleme Yaş pasta hazırlama Uygulama
12 Araştırma, Reçete İnceleme Çikolatanın pastacılık ürünlerinde kullanımı Uygulama
13 Araştırma, Reçete İnceleme Tahıl tatlıları hazırlama Uygulama
14 Araştırma, Reçete İnceleme Sütlü tatlılar Uygulama
15 Araştırma, Reçete İnceleme Kadayıf çeşitleri Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -