TR EN

General Information

Aim of the Program

İş gücü piyasalarında, işletmeler arası ve bireylerarası rekabetin oldukça arttığı günümüzde, elde etmiş olduğu yetenekler sayesinde rakipleri arasından sıyrılabilen bireyler yetiştirmek İşletme Bölümü’nün öncelikli amacıdır. Bu amaç doğrultusunda şekillendirilen programın Muhasebe ve finans uzmanlığı teması sayesinde alanında birikimli, hızlı ve doğru yöntemlerle problem çözebilen, etik değerleri sahip, finans-muhasebe uzman adayları ve mali müşavir adayları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

Target of the Program

Dört yıllık lisans programı olan İşletme Bölümü,  kaliteli eğitim sağlama misyonunu benimsemiştir. Ders müfredatı, öğrencilerin alanlarına yönelik bilgi ve yetenekler kazandırmak yanında, girişimcilik yönlerini ortaya çıkarmak, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için uluslararası standartlarda eğitim ile tasarlanmıştır. İşletme Bölümü mezunlarının aldıkları uluslararası eğitim ile global dünyada başarı sağlayabilecek donanıma sahip birer dünya vatandaşı olmaları hedeflenmektedir. 

Career Opportunities

Bölüm mezunları edindikleri birikimle hemen her sektörde yer bulabilmektedir. Mezunlarımız kamu ve özel kesimdeki, reel ve finansal sektörlerde yer alan kuruluşlarda kendi ilgi alanlarına göre muhasebe, finans ve denetim gibi bölümlerde çalışabilmektedir. Bunun yanında, mezunlarımız gerekli şartları sağladıklarında serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak kendi işlerini kurabilmektedir. Reel iş dünyasında olmayı tercih etmeyenler lisansüstü ve doktora programlarında devam ederek akademik kariyerlerine devam edebilirler.

Future of the Department

Endüstri 4.0, yapay zeka teknolojisi işletmelerin göz ardı edemeyeceği bir konu haline gelmiş, artırılmış gerçeklik, nesnelerin interneti ve veri madenciliği gibi bir takım trendlerin oluşmasıyla birlikte işletme anlayışı sürekli olarak değişmektedir. Üniversitemizde de seçmeli dersler ve teknolojik alt yapılarla birlikte bu değişimler desteklenmektedir.

Bilindiği üzere işletmeler de bir nevi insanlar gibi yaşayan organizasyonlardır. İşletmelerin yaşanan toplumsal olaylardan bağımsız hareket etmesi ve kuşaklar arası farklılıkları göz ardı etmesi düşünülemez. Yaşanan bazı beklenmedik kitlesel ve toplumsal olaylar -covid 19 pandemisi gibi- işletmelerin iş modellerinde ve yapılarında bir takım değişikliklere/güncellemelere gitmesine sebep olabilmektedir. Bu bağlamda işletme bölümleri değişimlere en hızlı adapte olabilen esnek bir yapıya sahiptir. Tüm bunlar çerçevesinde güncelliğini yitirmesi imkansız olan bölümlerden bir tanesidir. 

Sonuç olarak tıpkı işletmeler gibi trendleri yakından takip etmek, proaktif davranmak, İGÜ İşletme bölümünün de temel prensibidir.

 

Who Should Choose

Video çekmek, bina tasarlamak veya basketbol oynamak sizin tutkunuz olabilir. Yine de, burada sahip olduğunuz beceri ve ilgi alanlarınız ne olursa olsun ticari bir yönü var! Şunu düşünün: eğlence endüstrisini, proje finansmanını ve spor pazarlamasını tartışırken "iş" terimini kullanıyoruz. Her şeyin bir "iş" yanı vardır.

 

Hiç düşündünüz mü: İşletmeler neden var? İşletmeler neden kendi içlerinde ve çevrelerinde gerçekleşen faaliyetleri yaptıkları gibi organize ederler? Kendi işinizi nasıl kurarsınız? Profesyonel bağlantılar nasıl yapılır? Temel yönetim becerilerini geliştirmek için sıcak mı? Rakipler aynı sektörde olsa bile neden tüm işletmeler benzersizdir? Hem uluslararası hem de yerel ortamlarda nasıl etkili olabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Küresel iş sistemi ve onu yöneten devasa çok uluslu şirketler hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Yatırım, finans ve bütçeleme kavramları nasıl işliyor? Temel olarak, dünyayı anlamak istiyorsanız, işletme okumak tam size göre!

 

Working Places

Bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde yer alan tüm sanayi ve ticari şirketler ile bankalar başta olmak üzere finans piyasasi kurumlarinda; başta finans, muhasebe gibi işletme dallarında istihdam edilebilirler. Bunlara ek olarak bölüm programi yeminli mali müşavirlik ve müfettişlik yapabilme donanimi sağlamaktadir.

Programmes allowing Horizontal Transfer

“Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca eşdeğer öğretim programları uygulayan bir bölümden/programdan diğer bir bölüme/programa yatay geçiş yapılabilmektedir. 

Programmes allowing Vertical Transfer

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam edebilmektedir.