TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

İşgücü piyasalarında, işletmeler arası ve bireylerarası rekabetin oldukça arttığı günümüzde, elde etmiş olduğu yetenekler sayesinde rakipleri arasından sıyrılabilen bireyler yetiştirmek İşletme Bölümü’nün öncelikli amacıdır. Bu amaç doğrultusunda şekillendirilen programın Muhasebe ve finans uzmanlığı teması sayesinde alanında birikimli, hızlı ve doğru yöntemlerle problem çözebilen, etik değerleri sahip, finans-muhasebe uzman adayları ve mali müşavir adayları yetiştirmek amaçlanmaktadır. 

Programın Hedefi

Dört yıllık lisans programı olan İşletme Bölümü,  kaliteli eğitim sağlama misyonunu benimsemiştir. Ders müfredatı, öğrencilerin alanlarına yönelik bilgi ve yetenekler kazandırmak yanında, girişimcilik yönlerini ortaya çıkarmak, toplumsal ve çevresel sürdürülebilirlik konusunda farkındalık yaratmak için uluslararası standartlarda eğitim ile tasarlanmıştır. İşletme Bölümü mezunlarının aldıkları uluslararası eğitim ile global dünyada başarı sağlayabilecek donanıma sahip birer dünya vatandaşı olmaları hedeflenmektedir. 

Kariyer Olanakları

Bölüm mezunları edindikleri birikimle hemen her sektörde yer bulabilmektedir. Mezunlarımız kamu ve özel kesimdeki, reel ve finansal sektörlerde yer alan kuruluşlarda kendi ilgi alanlarına göre muhasebe, finans ve denetim gibi bölümlerde çalışabilmektedir. Bunun yanında, mezunlarımız gerekli şartları sağladıklarında serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak kendi işlerini kurabilmektedir. Reel iş dünyasında olmayı tercih etmeyenler lisansüstü ve doktora programlarında devam ederek akademik kariyerlerine devam edebilirler.

Çalışma Alanları

Bölümden mezun olan öğrenciler kamu ve özel sektörde yer alan tüm sanayi ve ticari şirketler ile bankalar başta olmak üzere finans piyasasi kurumlarinda; başta finans, muhasebe gibi işletme dallarında istihdam edilebilirler. Bunlara ek olarak bölüm programi yeminli mali müşavirlik ve müfettişlik yapabilme donanimi sağlamaktadir.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

“Yükseköğretim Kurumları Arasında Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca eşdeğer öğretim programları uygulayan bir bölümden/programdan diğer bir bölüme/programa yatay geçiş yapılabilmektedir. 

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Meslek yüksekokulları mezunları, ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak eğitimlerine devam edebilmektedir.