TR EN

NUTRITION EDUCATION AND COUNSELING PROGRAMME COURSE DESCRIPTION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY241E NUTRITION EDUCATION AND COUNSELING 3 2 2 2

GENERAL INFORMATION

Language of Instruction : İngilizce
Level of the Course Unit : LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Type of the Course : Zorunlu
Mode of Delivery of the Course Unit -
Coordinator of the Course Unit Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Instructor(s) of the Course Unit Öğr.Gör. MÜNEVVER BAŞAK ONAT
Course Prerequisite No

OBJECTIVES AND CONTENTS

Objectives of the Course Unit: Öğrenme kuramları, beslenme eğitimi ve danışmanlık programları çerçevesinde, eğitimde hedef belirleme, iletişim teknikleri, eğitim planlama, değerlendirme ve motivasyonel görüşme konularına ilişkin bilgi, beceri ve tutumların kazandırılması amaçlanmaktadır.
Contents of the Course Unit: Öğrenme kuramları, eğitim ve beslenme eğitimi,eğitimde hedef ve davranış belirleme, eğitim yöntemleri ve araçları, beslenme okuryazarlığı, yetişkin ve çocuk eğitiminin temel özellikleri, eğitim planlama ve değerlendirme, iletişim teknikleri, motivasyonel görüşme teknikleri, rol yapma tekniği ve uygulamalar, danışmanlık programı örnekleri.

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Eğitimin, öğrenmenin tanımını ve arasındaki farkları açıklar.
Bazı öğrenme kuramlarını tanımlar.
Beslenme eğitiminin önemini örneklerle açıklar.
Eğitim yöntemlerini ve yöntemlerin avantaj ve dezavantajlarını sıralar.
Eğitim yöntemlerini uygularken dikkat edilmesi gereken kuralları takip eder.
Beslenme eğitimi materyalleri hazırlar.
Beslenme eğitiminde mobil/web tabanlı teknoloji kaynaklarını kullanır.
Çocuk ve yetişkin gibi farklı birey ve gruplara eğitim programları hazırlar.
Bireylerin kültürel ve demografik özelliklerini dikkate alarak beslenme eğitimini takip eder.
Tüketicilerin bilgi, tutum ve davranışlarının düzeltilmesine yönelik kavramları ilişkilendirir.

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Öğrenme: Klasik Koşullanma ve Edimsel Koşullanma Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
2 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Öğrenme: Bilişsel Öğrenme Teorisi ve Gözlemsel Öğrenme Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
3 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenmede Davranış Değişikliği Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
4 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Eğitim ve Beslenme Eğitimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
5 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenme Eğitim Programı Geliştirme ve Değerlendirme Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
6 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenme Eğitimi Materyalleri ve Hazırlanması Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
7 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenme Okuryazarlığı ve Ölçümü Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Yetişkinlerde Beslenme Eğitimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
10 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Çocuklarda Beslenme Eğitimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
11 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Diyetisyenler İçin İletişim Becerileri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
12 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenme Danışmanlığı Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, role play
13 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Diyetisyenler için Motivasyonel Görüşme Teknikleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, role play
14 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı İçin Rol Yapma Tekniğiyle Uygulamalar Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
15 Literatür tarama, Grup araştırması, Bireysel araştırma Dünyadan Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık Programı Örnekleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma, grup çalışmas
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Melrose, S., Park, C., & Perry, B. (2013). Teaching health professionals online: Frameworks and strategies. Athabasca University Press.
Dubois, D. J., Ibarluzea, I., & Winjkoop, I. (2016). Today’s nutrition and tomorrow’s public health: Challenges and opportunities. Frontiers Media SA.

ASSESSMENT

Assessment & Grading of In-Term Activities Number of Activities Degree of Contribution (%) Description
Level of Contribution
0 1 2 3 4 5

CONTRIBUTION OF THE COURSE UNIT TO THE PROGRAMME LEARNING OUTCOMES

KNOWLEDGE

Theoretical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Assess the knowledge of all disciplines that examine the relationship between humans, the environment and food and form the basis of nutrition and dietetic practice.
5
2
Define current knowledge and practices in the field of Nutrition and Dietetics.
3

KNOWLEDGE

Factual

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Use up-to-date technological resources in the process of obtaining and providing information in the field of Nutrition and Dietetics.
3

SKILLS

Cognitive

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Assess general health problems related to nutrition.
4
2
Explain the Nutrition and Dietetics practices by using knowledge in this field.
3

SKILLS

Practical

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Apply legal and ethical principles in the use of knowledge in the field of Nutrition and Dietetics.
2

OCCUPATIONAL

Autonomy & Responsibility

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Apply knowledge and skills in the field of Nutrition and Dietetics.
3
2
Follow the plans, policies, laws, regulations and legislations that affect the dietitian profession.
1

OCCUPATIONAL

Learning to Learn

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the knowledge about Nutrition and Dietetics with a critical perspective.
5

OCCUPATIONAL

Communication & Social

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Follow new developments in the field of Nutrition and Dietetics with sufficient foreign language knowledge.
2
2
Communicate effective verbal and written interaction between individuals.
3

OCCUPATIONAL

Occupational and/or Vocational

Programme Learning Outcomes Level of Contribution
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the factors affecting the food quality of the individual and society in the production-consumption chain.
0
2
Respond to patients' health, social and environmental problems.
3
3
Evaluate the nutritional status of the patients.
3
4
Interpret the clinical findings of the patients in terms of nutrition.
3
5
Plan patients-specific nutritional treatments.
3

WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT

Workload for Learning & Teaching Activities

Type of the Learning Activites Learning Activities (# of week) Duration (hours, h) Workload (h)
Ders 14 2 28
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 2 1 2
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 0 0 0
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 14 1 14
Ara Sınav 1 1 1
Ara Sınav Hazırlığı 7 1 7
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 39 0 53
Total Workload of the Course Unit 53
Workload (h) / 25.5 2,1
ECTS Credits allocated for the Course Unit 2,0