Code | Name of the Course Unit | Semester | In-Class Hours (T+P) | Credit | ECTS Credit |
---|---|---|---|---|---|
FRE102E | FRENCH II | 5 | 3 | 3 | 6 |
GENERAL INFORMATION |
|
---|---|
Language of Instruction : | Fransızca |
Level of the Course Unit : | LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey |
Type of the Course : | Seçmeli |
Mode of Delivery of the Course Unit | - |
Coordinator of the Course Unit | Dr.Öğr.Üyesi ÇAĞLA TUĞBERK ARIKER |
Instructor(s) of the Course Unit | |
Course Prerequisite | FRE101E - FRENCH I |
OBJECTIVES AND CONTENTS |
|
---|---|
Objectives of the Course Unit: | Bu dersin odak noktası, gerçek hayatta dil kullanımı, Fransızca ve Frankofon kültürü ve dilinin entegrasyonu ve dört becerinin kazanılmasıdır: okuma, dinleme, yazma ve konuşma. |
Contents of the Course Unit: | Temel Kültürlerarası İletişim Becerileri |
KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to) |
---|
İnsanlar yavaş ve net konuştuğunda kendileri, aileleri ve yakın çevreleriyle ilgili tanıdık kelimeleri ve çok temel kalıpları tanır. |
Bilinen adları, sözcükleri ve çok basit cümleleri anlayabilir, örneğin posterlerdeki veya kataloglardaki duyurularda. |
Acil ihtiyaç duyulan alanlarda veya çok tanıdık konularda basit sorular sorar ve yanıtlar. |
WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY |
|||
---|---|---|---|
Week | Preparatory | Topics(Subjects) | Method |
1 | Kitap okuma | Selamlaşma, Alfabe + harf kombinasyonu, Sayılar | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
2 | Kitap okuma | Milliyetler ve ülkeler | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
3 | Kitap okuma | Kişisel bilgilerin verilmesi (adres, telefon numarası, e-posta, yaş) | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
4 | Literatür taraması | Form doldurma | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
5 | Makale okuma | Meslekler | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
6 | Kitap okuma | Yiyecek ve içecekler | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
7 | Makale okuma | Fransa'da ve yurtdışında tatiller | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
8 | - | ARA SINAV | - |
9 | Kitap okuma | İsimler – dişil, eril, tekil, çoğul | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
10 | Kitap okuma | Şimdiki zamanda 'être', 'avoir' fiilleri, 'ER'deki Fiiller | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
11 | Makale okuma | Nesneler – kesin ve belirsiz | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
12 | Literatür taraması | Cinsiyet ve sayıda sıfat uyuşması | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
13 | Makale okuma | Yer edatları, I y a + Il n'y a pas, Anahtar edatlar – à, dans, en, au, vb. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
14 | Literatür taraması | Fransa Şehirleri, Fransızca konuşulan ülkeler, Fransa Haritası, Fransızca isimler | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
15 | Literatür taraması, Lecture notes | Kültürel faaliyetler ve genel tekrar | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Vaka Çalışması |
16 | - | FİNAL | - |
17 | - | FİNAL | - |
SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING |
---|
Fransızca İlk Adım. (2016). İstanbul: Fono Kurumu yayınları. |
İlkgelen, Z. Z. (1983). İstanbul : Gözen Yayınları. |
ASSESSMENT |
|||
---|---|---|---|
Assessment & Grading of In-Term Activities | Number of Activities | Degree of Contribution (%) | Description |
Level of Contribution | |||||
---|---|---|---|---|---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
KNOWLEDGE |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Theoretical |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Define the theories, concepts and principles of the basic and sub-fields of business.
|
||||||
2 |
Explain business functions and processes based on current scientific sources.
|
KNOWLEDGE |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Factual |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Relate internationally valid business cases with the theories and concepts of other social sciences.
|
SKILLS |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Cognitive |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Explain the current events and facts in his / her field analytically and systematically based on advanced knowledge and skills he / she has.
|
SKILLS |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Practical |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Use the theoretical and factual knowledge in business for occupational practices.
|
||||||
2 |
Solve individual and organizational problems in business life.
|
||||||
3 |
Use computer programs (SPSS, R, Excel, Stata) efficiently against the complex business problems.
|
OCCUPATIONAL |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Autonomy & Responsibility |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Plan research and work using knowledge and skills gained in the field of business.
|
||||||
2 |
Organize the activities for organizational goals and purposes independently.
|
OCCUPATIONAL |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Learning to Learn |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Criticize advanced knowledge and skills in the field with a critical approach.
|
||||||
2 |
Develop the existing knowledge and skills with a critical point of view under the impact of scientific, technological and current developments.
|
OCCUPATIONAL |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Communication & Social |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Express his/her knowledge, thoughts and solutions on business to related stakeholders in written and verbal ways.
|
||||||
2 |
Use the information and communication technology software and equipment required for business.
|
OCCUPATIONAL |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Occupational and/or Vocational |
|||||||
Programme Learning Outcomes | Level of Contribution | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Apply the social, scientific, cultural and ethical values at the stages of collection of data, their implementation, interpretation and announcement of results in the field of business.
|
||||||
2 |
Relate the concepts of social rights, occupational safety, employee health, quality management and sustainability with the cases in business life.
|
WORKLOAD & ECTS CREDITS OF THE COURSE UNIT |
|||
---|---|---|---|
Workload for Learning & Teaching Activities |
|||
Type of the Learning Activites | Learning Activities (# of week) | Duration (hours, h) | Workload (h) |
Ders | 14 | 4 | 56 |
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme | 14 | 3 | 42 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Grup Çalışması / Ödevi | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Okuma | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Proje Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Seminer | 0 | 0 | 0 |
Staj | 0 | 0 | 0 |
Teknik Gezi | 0 | 0 | 0 |
Web Tab. Öğrenme | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Yerinde Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Mesleki Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Sosyal Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Tez Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Rapor Yazma | 0 | 0 | 0 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı Hazırlığı | 6 | 5 | 30 |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav Hazırlığı | 5 | 5 | 25 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
TOPLAM | 41 | 0 | 155 |
Total Workload of the Course Unit | 155 | ||
Workload (h) / 25.5 | 6,1 | ||
ECTS Credits allocated for the Course Unit | 6,0 |