Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

Uçak Bakım ve Onarım bölümünün program amacı, öğrencilere uçakların bakımı, onarımı ve genel olarak havacılık endüstrisindeki teknik becerileri öğretmektir. Bu program, öğrencilere uçakların güvenliğini sağlamak için gerekli olan bilgi, beceri ve uygulamalı deneyime sahip "lisanslı teknisyen adayı" personel yetiştirmektir.

Bununla birlikte, programın amacı genellikle aşağıdakileri içerir:

1. Uçak bakımı ve onarımı alanında teknik becerilerin geliştirilmesi: Öğrenciler, uçak sistemlerinin bakımı ve onarımı konularında pratik bilgi ve beceri kazanır. Motorlar, aviyonik sistemler, yapısal bileşenler ve diğer önemli uçak sistemleri gibi konularda derinlemesine eğitim alırlar.

2. Güvenlik ve kalite standartlarına uygunluk: Öğrenciler, uçak bakımı ve onarımı süreçlerinde uluslararası güvenlik ve kalite standartlarına uygunluğu öğrenirler. Bu, uçakların güvenliğini sağlamak ve hava taşımacılığı endüstrisinde yüksek kalite standartlarını sürdürmek için kritik öneme sahiptir.

3. Teknolojik yeniliklere uyum: Programlar, havacılık endüstrisindeki teknolojik gelişmelere uyum sağlamak için sürekli olarak güncellenir. Öğrencilere son teknoloji ekipmanları kullanma ve modern bakım ve onarım tekniklerini öğrenme fırsatı verilir

4. Mesleki gelişim ve iş fırsatları: Uçak bakımı ve onarımı programları, öğrencileri havacılık endüstrisindeki çeşitli kariyer olanaklarına hazırlar. Bu, uçak bakım teknisyeni, bakım mühendisi veya havayolu şirketlerinde bakım ve onarım yöneticisi gibi rolleri içermektedir.

Programın Hedefi

Uçak Bakım ve Onarım Bölümü'nde YÖK'ün belirlemiş olduğu esaslar çerçevcesinde Avrupa Birliği Standartları, SHT-147/SHT-66/ EASA Part-66 Hava aracı Bakım Personeli Yönetmeliği ve SHT-147/SHT-66/ EASA Part-147 Hava aracı Bakım Eğitim Kurumları Yönetmeliği’ne uygun eğitim vermeyi hedeflemektedir.

Bu kapsamda bölümümüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü  tarafından "TANINAN OKUL" olarak onaylanmıştır.