Zaman ilerledikçe hayatımızın her sahasına girmiş olan bilgisayar teknolojisi alanında, işletmelerin ihtiyacı olan, değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurabilecek, yazılım ve donanım konularına yetkin bilgisayar teknikerleri yetiştirmektir.
Program kapsamında, bilgisayarın network, sistem mimarisi, veritabanı, işletim sistemleri konuları ile birlikte yazılım, algoritma konusunda da öğrencilerimize eğitim verilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca öğrenciler, önlisans eğitimi sonrasında gireceği sınav sonucunda başarılı olarak 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapmaları durumunda, mezun oldukları önlisans bölümünde aldıkları eğitimin kendilerine gerekli alt yapıyı sağlaması hedeflenmektedir.
Network ve sistem yapısına sahip tüm kuruluşlar, kamu kurum ve kuruluşları, elektronik ticaret veya veritabanı barındıran kuruluşlarda vb. çalışma imkanı olmaktadır.
Bu programın gerekliliği, yakın zamanda dünya çapında yaşanan pandemi döneminde daha iyi anlaşılmıştır. Gelecekte bu program, günümüzde hayatı kolaylaştırması ve geçmişi onarması ile daha da gerekli olacaktır. Çağın elektronik ve bilgisayar bağlılığı bu programın gelecekte de zaruri olacağı ve bu programa olan talebin artacağı ön görülmektedir.
Bilgisayar ve Teknolojiyi hayatında araç edinen, teknoloji geliştirmeyi seven; yazılım, kodlama, donanım veya ağ konularında çalışmayı eğlenceli bulan kişiler için yararlı bir programdır. Çağın gereklerine uyum sağlayan olmaktan çok çağa yön vermeyi amaç edinen herkesin tercih edebileceği bir programdır.
Bilgisayar donanim, yazilim üreten ve pazarlayan firmalarda ve genellikle bilgi işlem merkezlerinde sistem programcisi olarak çalişirlar. Yönetim bilişim sistemleri alanlarinda, veri tabani yönetimi, bilgisayar destekli endüstriyel sistemlerin tasariminda ve gerçekleştirilmesinde görev alirlar.
Bilgisayar Programcılığı, Bilgi Güvenliği Teknolojisi
Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Öğretmenliği, Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Enformatik, Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar-Enformatik, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Elektronik ve Bilgisayar Öğretmenliği, Fizik, İstatistik, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri, Matematik-Bilgisayar, Meteoroloji Mühendisliği, Uygulamali Matematik ve Bilgisayar, Uzay Mühendisliği, Yazilim Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapilabilmektedir.