Günümüz teknolojik gelişmelerinin hızla ivme kazanmasıyla beraber teknolojinin her alanında olduğu gibi e-alıveriş ve e-pazarlama alanlarında da kaçınılmaz bir gelişim ve değişim görülmektedir. Uzaktan alışverişin en çok tercih edilen yöntemlerden biri haline gelmesi büyük ve küçük ölçekli pek çok e-ticaret firmasının birbiriyle yarış içine girmesine ve büyük bir pazarın oluşmasına sebep olmuştur. Dolayısıyla bu teknolojik pazarın yönetimi için uzman ve deneyimli elemanlara da ihtiyaç gün geçtikçe artmaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü günümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek bilgi ve donanıma sahip, dijital pazarlar ve teknik işleyiş sürecinin tüm evrelerine hakim, nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü mezunları aldıkları eğitim ile; e-iş geliştirme, web ve yazılım programlama, veri tabanı yönetme, e-ticarette ürün geliştirme ve marka yönetme, dijital reklam ve promosyon konularında uzmanlaşırlar.

Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümü,  ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Elektronik Ticaret ve Yönetimi Bölümüne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.