Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
SBE510 | DÖNEM PROJESİ | 3 | 0 | 0 | 2 |
DERS BİLGİLERİ |
|
---|---|
Dersin Öğretim Dili : | Türkçe |
Dersin Düzeyi | YÜKSEK LİSANS, TYY: + 7.Düzey, EQF-LLL: 7.Düzey, QF-EHEA: 2.Düzey |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Veriliş Şekli | - |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM |
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi | |
Ders Ön Koşulu | Yok |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Dersin amacı; öğrencilerin belirlenen bir konuda detaylı literatür araştırması ve laboratuvarda deneysel çalışma ile alanında eğitim aldığı tüm bilgileri kullanmalarını sağlamaktır. |
İçerik: | Dersin içeriği; bölüm tarafından onaylanan bir konuda derinlemesine literatür ve pazar araştırması ile birlikte laboratuvarda deneysel çalışma yürütmek ya da halihazırda yürütülen projeye katılmak; dönem sonunda bir final raporu ile bulguları tartışmak ve önerilerde bulunarak probleme çözüm ve yeni yaklaşımlar getirmektir. |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Problemlere çözüm alternatifleri geliştirir. |
Literatür taraması yaparak çözüme katkı sağlayan bilgileri sentez eder. |
Projenin baştan sona kavramsal tasarımını yapar. |
Standartlara uygun rapor veya tez hazırlar. |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
|||
---|---|---|---|
Hafta | Ön Hazırlık | Konular | Yöntem |
1 | - | Proje konusunun belirlenmesi için genel literatür taraması ve beyin fırtınası yapımı | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
2 | Konu ile ilgili kitap bölümü okuma | Proje konusunun belirlenmesi ve proje teklif raporunun sunulması | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
3 | Konu ile ilgili kitap bölümü okuma | Sunulan rapora göre proje konusunun kesinleştirilmesi | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
4 | Literatür tarama | İlgili konuda literatür taraması | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
5 | Literatür tarama | İlgili konuda literatür taraması sonucu deneysel tasarımın ve deneysel prosedürün belirlenmesi | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
6 | Literatür tarama | Çalışmaların yürütülmesi | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
7 | Literatür tarama | Verilerin değerlendirilmesi | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
8 | - | ARA SINAV | - |
9 | Konu ile ilgili kitap bölümü okuma ve video izleme | Proje ilerleme raporu, ara değerlendirme | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
10 | Literatür tarama | Projede oluşabilecek eksiklerin saptanması ve olası önlemlerin belirlenmesi, veriler ışığında yeni tasarımların yapılması | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
11 | Literatür taraması ve sunum hazırlama | Probleme yönelik hesaplama, simülasyon yapılmaya başlanması | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
12 | Görsel-yazılı literatür tarama ve video izleme | Problemle ilgili çözümlerin olgunlaştırılması | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme, Tartışma Yöntemi |
13 | Konu ile ilgili kitap bölümü okuma | Gerekli hesaplamaların yapılması, teknik rapor yazımı | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme, Tartışma Yöntemi |
14 | Görsel-yazılı literatür tarama ve video izleme | Yapılan araştırma ve simulasyonlara dayanarak sistem bileşenleri ile birlikte kavramsal tasarımı sonuçlandırmak | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme, Tartışma Yöntemi |
15 | Proje hazırlama | Proje kavramsal tasarım raporu ve sunumu | Anlatım, Soru Cevap, İnceleme Yöntemi |
16 | - | FİNAL | - |
17 | - | FİNAL | - |
KAYNAKLAR |
---|
Dönem Projesi |
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME |
|||
---|---|---|---|
Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi | Etkinlik Sayısı | Katkı Yüzdesi | Açıklama |
(0) Etkisiz | (1) En Düşük | (2) Düşük | (3) Orta | (4) İyi | (5) Çok İyi |
---|---|---|---|---|---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
KNOWLEDGE | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Theoretical | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Have up-to-date knowledge based on evidence at the postgraduate level in the field of Nutrition and Dietetics.
|
KNOWLEDGE | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Factual | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Achieves up-to-date knowledge on Nutrition and Dietetics by using technological tools.
|
SKILLS | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Cognitive | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
He/she interprets the scientific knowledge he/she has acquired in the field of Nutrition and Dietetics, produces solutions and shares his/her knowledge in the multidisciplinary field in accordance with ethical principles.
|
SKILLS | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Practical | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Provide benefit to the society by producing solutions for the problems encountered in the field of Nutrition and Dietetics.
|
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Autonomy & Responsibility | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Discuss and interpret by analyzing current and scientific articles in line with ethical principles and evaluating them based on evidence.
|
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Learning to Learn | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Continuously improves his / her knowledge and experience in the field of dietetics by using research methods.
|
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Communication & Social | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Share his/her ideas and solution proposals for problems related to the issues in his/her field with professionals and non-professionals with the support of qualitative and quantitative data.
|
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Occupational and/or Vocational | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Adhering to the ethical principles, considering the health of the individual and the community, contributes to the studies that will direct the national and international nutrition plans and policies.
|
DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ |
|||
---|---|---|---|
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü | |||
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri | Etkinlik(hafta sayısı) | Süresi(saat sayısı) | Toplam İş Yükü |
Ders | 14 | 14 | 196 |
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme | 14 | 7 | 98 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Grup Çalışması / Ödevi | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Okuma | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Proje Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Seminer | 3 | 3 | 9 |
Staj | 0 | 0 | 0 |
Teknik Gezi | 0 | 0 | 0 |
Web Tab. Öğrenme | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Yerinde Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Mesleki Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Sosyal Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Tez Hazırlama | 5 | 8 | 40 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Rapor Yazma | 8 | 5 | 40 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
TOPLAM | 45 | 0 | 384 |
Genel Toplam | 384 | ||
Toplam İş Yükü / 25.5 | 15,1 | ||
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi | 15,0 |