Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY443 | SEMİNER | 7 | 2 | 1 | 2 |
DERS BİLGİLERİ |
|
---|---|
Dersin Öğretim Dili : | Türkçe |
Dersin Düzeyi | LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Veriliş Şekli | - |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM |
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi | Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM |
Ders Ön Koşulu | Yok |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Mesleki konularda araştırma yapma, kaynakları inceleme, sunum becerilerini geliştirme ve elde edilen verileri eleştirel bir şekilde değerlendirmeye yönelik bilgi, tutum ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: | Kaynak tarama ve sunum teknikleri, seminer konularının belirlenmesi, mesleki konulara ilişkin kapsamlı kaynak taraması yapılması, ana başlıkların belirlenmesi, hazırlanan sunum ve raporların sınıf ortamında detaylı bir şekilde sunulması ve raporun derinlemesine tartışılması. |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Beslenme ve diyetetik alanına uygun seminer konusu seçer. |
Seminer konusuna uygun kaynakları seçer ve okur. |
Proje yazım kurallarını takip eder ve proje üzerinde çalışır. |
Kanıta dayalı sağlık çalışmalarının nasıl yapılacağını açıklar. |
Son bilimsel çalışmaları takip eder. |
Konuya genel bir bakış sağlayan, ilgili son bilimsel çalışmaları raporlar. |
Araştırma sonuçlarını kullanarak etkili bir bilimsel sunum hazırlar ve sınıf arkadaşları ile paylaşır. |
Araştırma konusu ile ilgili yorumları inceler ve tepki verir. |
HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI |
|||
---|---|---|---|
Hafta | Ön Hazırlık | Konular | Yöntem |
1 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Oryantasyon, Etkili Seminer Yazımı ve Sunumu | Anlatım, Tartışma, Sunum |
2 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Literatür Taraması ve Konu Belirleme | Anlatım, Tartışma, Sunum |
3 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
4 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
5 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
6 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
7 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
8 | - | ARA SINAV | - |
9 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
10 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
11 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
12 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
13 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
14 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
15 | Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma | Öğrenci Seminer Sunumları | Anlatım, Tartışma, Sunum |
16 | - | FİNAL | - |
17 | - | FİNAL | - |
KAYNAKLAR |
---|
Glasman-Deal, H. (2009). Science research writing for non-native speakers of English: A guide for non-native speakers of English. World Scientific Publishing Company. ProQuest Ebook Central. |
Bailey, S. (2017). Academic writing: A handbook for international students. Taylor & Francis Group. |
Kıncal, R. (2017). Bilimsel araştırma yöntemleri. Nobel Yayınları. |
East Carolina University. (2010). APA style guide (6th ed.). |
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME |
|||
---|---|---|---|
Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi | Etkinlik Sayısı | Katkı Yüzdesi | Açıklama |
(0) Etkisiz | (1) En Düşük | (2) Düşük | (3) Orta | (4) İyi | (5) Çok İyi |
---|---|---|---|---|---|
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
KNOWLEDGE | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Theoretical | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Define the theoretical and practical concepts which comprise the required basic professional knowledge related to medicine and science.
|
5 |
KNOWLEDGE | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Factual | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Requires the level of nutrition and dietetics, medical and related science and technology defines the concepts of theoretical and applied knowledge-based.
|
4 |
SKILLS | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Cognitive | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Describe the advanced level of knowledge and skills in the fields of nutrition and dietetics based on medical and natural sciences,
|
5 |
SKILLS | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Practical | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Recognize advanced level of theoretical and practical knowledge related to nutrients and nutrition, dietetics, community nutrition and institutional food service systems
|
4 |
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Autonomy & Responsibility | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Take responsibility both as a team member and individually in order to provide that unforeseen complex activities faced in the practices in his/her field are carried out.
|
5 |
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Learning to Learn | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Evaluate the advanced knowledge and skills s/he has acquired in his/her field with a critical approach.
|
4 |
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Communication & Social | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Share his/her ideas and solution proposals for problems related to the issues in his/her field with professionals and non-professionals with the support of qualitative and quantitative data.
|
5 |
OCCUPATIONAL | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Occupational and/or Vocational | |||||||
Program Yeterlilikleri/Çıktıları | Katkı Düzeyi | ||||||
0 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 |
Discharge the responsibilities, duties and obligations in accordance with the rules and regulations of professional ethics related to nutrition and dietetics
|
4 |
DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ |
|||
---|---|---|---|
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü | |||
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri | Etkinlik(hafta sayısı) | Süresi(saat sayısı) | Toplam İş Yükü |
Ders | 14 | 2 | 28 |
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme | 0 | 0 | 0 |
Arazi Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Grup Çalışması / Ödevi | 0 | 0 | 0 |
Laboratuvar | 0 | 0 | 0 |
Okuma | 0 | 0 | 0 |
Ödev | 0 | 0 | 0 |
Proje Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Seminer | 7 | 2 | 14 |
Staj | 0 | 0 | 0 |
Teknik Gezi | 0 | 0 | 0 |
Web Tab. Öğrenme | 0 | 0 | 0 |
Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Yerinde Uygulama | 0 | 0 | 0 |
Mesleki Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Sosyal Faaliyet | 0 | 0 | 0 |
Tez Hazırlama | 0 | 0 | 0 |
Alan Çalışması | 0 | 0 | 0 |
Rapor Yazma | 0 | 0 | 0 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı Hazırlığı | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav | 0 | 0 | 0 |
Ara Sınav Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav | 0 | 0 | 0 |
Kısa Sınav Hazırlığı | 0 | 0 | 0 |
TOPLAM | 36 | 0 | 57 |
Genel Toplam | 57 | ||
Toplam İş Yükü / 25.5 | 2,2 | ||
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi | 2,0 |