TR EN

Aim and Objectives

Aim of the Program

Pastacılık ve ekmekçilik programının amacı; yiyecek içecek hizmeti sunan işletmelerdeki pastacı ve ekmekçi ihtiyacını karşılayabilecek, alanında yeterli bilgiye sahip elemanlar yetiştirmek, pastacılık alanında kendini geliştirmek isteyen kişiler için bir imkan yaratmak, yiyecek içecek işletmelerinde kaliteli ve yaratıcı ürünlerin hazırlanması ve sunulması için öğrencilere yol göstermektir.

Objectives of the Program

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulumuzda verilen eğitimle öğrencilerin;

  • Temel ekmekçilik ile pastacılık kavramlarını ve mesleki standartlarını tanımlayabilmesi,
  • Yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan çikolata, pasta, tatlı, ekmek üretim tekniklerini ve teknik ekipmanlarını kullanabilmesi,
  • Pastacılık ve ekmekçilik alanında ürettiği ürünlerin sunumlarını sanatsal biçimde sunabilmesi,
  • Gıda güvenliği kapsamında üretim yapabilme bilgisi olması hedeflenmektedir.