TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY145 PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION I 1 6 4 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Sağlık: Sağlık, Beslenme, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Beslenme Rehberleri, Nüfus Araştırmaları, Beslenme/ Besin/ Besin Öğesi, Özel Durumlarda Beslenme Anlatım, Tartışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Makro-Mikro Besin Öğeleri: Besin Grupları, Menü Planlama İlkeleri, 4 Yapraklı Yonca/ Besin Piramidleri/ Sağlıklı Tabak Modelleri, UYG: Lab. kuralları Uygulama
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Beslenme, Atık Yönetimi UYG: Pişirme ve Ölçüm Yöntemleri Uygulama
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Karbonhidratlar: Monosakkaritler-Disakkkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım, Tartışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Karbonhidratlar: Polisakkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım, Tartışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Karbonhidratlar: Emilim, Sindirim, Glisemik İndeks/Yük, Gereksinim, Kaynakları Anlatım, Tartışma
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Tahıllar: Yapısı, Çeşitleri, Gluten Kompleksi, Besin endüstrisinde. Kullanımı, Kimyasal Reaksiyonlar LAB: Tahıl Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Proteinler: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem a.a Anlatım, Tartışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Proteinler: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları UYG: Kalite değerlendirmesi (NPU) Uygulama
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Yumurta: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Yumurta Uygulama
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Et-Tavuk-Balık: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Et-Tavuk-Balık Uygulama
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Süt: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Süt Uygulama
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Kurubaklagil: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Kurubaklagil Uygulama
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Alternatif Protein Kaynakları Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -