TR EN

PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY146E PRINCIPLES AND PRACTICES OF NUTRITION II 2 6 4 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yağlar: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem yağ asitleri Anlatım, Tartışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yağlar: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları LAB: Yağlar Uygulama
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yağda Eriyen Vitaminler: Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynaklar Anlatım, Tartışma
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Suda Eriyen Vitaminler (B1-6): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynaklar Anlatım, Tartışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Suda Eriyen Vitaminler (B9-12,C vitamini): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynaklar Anlatım, Tartışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Makro Mineraller (Ca, P, Na): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynak Anlatım, Tartışma
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Makro Mineraller (K, Cl, Mg, S): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynak Anlatım, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Mikro Mineraller (Fe, I, Zn, Se): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynak Anlatım, Tartışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Mikro Mineraller (F, Cu, Cr, Mg, Mb, Co, Si, B, Ni, Ar, Vn, Ağır metaller): Genel özellikler, Kimyasal özellikler, Görevleri, Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynak Anlatım, Tartışma
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Meyveler ve Sebzeler: Genel özellikler, Görevleri, Polifenoller, Kaynaklar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Meyve ve Sebzeler Uygulama
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Besin Muhafaza Yöntemleri: Konserve, UHT, Turşu, Reçel, Işınlama, Mikroplastikler, Endokrin Bozucular LAB: Besin Muhafaza Yöntemleri Uygulama
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Enerji Metabolizması: Direkt/indirect hesaplama – PAL UYG: Hesaplama Uygulama
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Su ve Elektrolit Metabolizması Anlatım, Tartışma
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma Su ve Elektrolit Metabolizması Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -