TR EN

NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY II COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY208E NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY II 4 3 3 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbohidratlara Genel Bakış, Yapı ve Fonksiyon Anlatım
2 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbohdirat Metabolizmasına Giriş: Glikoliz ve Glikoneogenez Web Tabanlı Arama
3 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbohidrat Metabolizması: Glikojenez ve Glikojenoliz Tartışma
4 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Glukoz Hemostası ve Kısa Sınav Kısa Sınav
5 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Lipidlere Genel Bakış, İsimlendirme, Yapı ve Fonksiyon Anlatım
6 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Lipidlerin Sindirim, Emilim ve Taşınımı Sunum
7 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Lipid Metabolizması : Lipogenez ve Lipoliz Sunum
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Keton Cisimcikleri ve Metabolik İntegrasyon: Açlık ve Tokluk Metabolizması Anlatım, Tartışma
10 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Vitaminlere Giriş: Yağda ve Suda Çözünür Vitaminler Anlatım, Tartışma
11 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Vitaminler Anlatım, Tartışma
12 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Suda Çözünür Vitaminler Anlatım, Tartışma
13 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Makromineraller Anlatım, Tartışma
14 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Mikromineraller Anlatım, Tartışma
15 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Alkol Metabolizması Anlatım, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -