TR EN

BASIC CULINARY TECHNIQUES I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY117 BASIC CULINARY TECHNIQUES I 1 6 3 7

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür taraması Profesyonel mutfağa giriş Uygulama Ders anlatım
2 Literatür taraması Mutfak bölümleri, hiyerarşik yapıya göre şeması, çalışanların görev ve tanımları Uygulama Ders anlatım
3 Literatür taraması Mutfak ekipmanları Uygulama Ders anlatım
4 Literatür taraması Temel doğrama teknikleri - kavramlar Uygulama Ders anlatım
5 Literatür taraması Temel doğrama teknikleri - Uygulama Uygulama Ders anlatım
6 Literatür taraması Pişirmede ısı iletim yolları Uygulama Ders anlatım
7 Literatür taraması Temel pişirme teknikleri - kavramlar Uygulama Ders anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Stok - kavramlar Uygulama Ders anlatım
10 Literatür taraması Lezzet vericiler Uygulama Ders anlatım
11 Literatür taraması Temel beyaz stok hazırlama - Uygulama Uygulama Ders anlatım
12 Literatür taraması Temel kahverengi stok hazırlama - Uygulama Uygulama Ders anlatım
13 Literatür taraması Temel bağlayıcılar ve diğer bağlayıcılar - kavramlar Uygulama Ders anlatım
14 Literatür taraması Soslar ve tamamlayıcı kavramlar (reduction, glaze) Uygulama Ders anlatım
15 Literatür taraması Temel soslar ve türevleri Uygulama Ders anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -