TR EN

FOOD AND CULTURAL ANTHROPOLOGY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY426 FOOD AND CULTURAL ANTHROPOLOGY 5 3 3 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Kitap okuma Kültür Kavramı Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
2 Kitap okuma Yemek ve yemeğin kültürel açıdan önemi Anadolu yemekleri-Hititler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür Araştırması Anadolu’nun en eski yemekleri Frigler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
4 Güncel Sektör Araştırması Antik Yunan Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
5 Kitap Okuma Antik Mısır Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Kitap Okuma Antik Roma Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Kitap Okuma Aztek ve İnkalar Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap Okuma Latin Amerika ve Meksika Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap Okuma Arap Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Makale Okuma Orta Asya Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Araştırma Girit Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması
13 Kitap Okuma İbrani (Musevi) Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Kitap Okuma Mezopotamya Yemek Kültürü Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kitap Okuma Dönem değerlendirmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -