TR EN

INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY341 INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I 5 3 3 4

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Toplu beslenme sistemlerinin tarihçesini, tanımını ve önemini açıklar.
Ticari nitelikli işletmeleri tanımlar.
Toplu beslenme sistemlerinde yönetim ve organizasyonun önemini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde personel yönetimini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde fiziki koşulları açıklar ve mutfak planlamasını anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç ve gereçleri tanımlar.
Menü planlama ilkelerini açıklar.
Standart tarife geliştirme/menü zenginleştirme ilkelerini açıklar.
Toplu beslenme sistemlerinde satın alma- hammadde seçim ve kabul kriterlerini anlatır.
Toplu beslenme sistemlerinde teslim alma, depolama ve stok yönetimini anlatır.