TR EN

NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY I COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
BEY207 NUTRITIONAL BIOCHEMISTRY I 3 3 3 4

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Konukoğlu, D. (2017). Temel ve klinik biyokimya: Sağlık hizmetleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokulları için. Nobel Tıp Kitabevi.
Aksoy, M. (2020). Beslenme biyokimyası (6. baskı). Nobel Tıp Kitabevleri. Nobel Tıp Kitabevleri.
Gürdöl, F. (2014). Mum ışığında yemek: Beslenmenin biyokimyası (1. baskı). Nobel Tıp Kitabevleri.
Brody, T. (1998). Nutritional biochemistry (2nd ed.). Academic Press. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-134836-6.X5000-8
Keskin, A., Aktaş Karaçelik, A., & diğerleri. (2022). Beslenme biyokimyası (H. B. Savas, Ed.). Nobel Akademik Yayıncılık.
Yanar, K. (Ed.). (2024). Klinik beslenme biyokimyası. Ankara: Nobel Tap Kitabevleri