TR EN

GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GDP158 GIDA GÜVENLİĞİ VE GIDA MEVZUATI 2 2 2 5

SOURCE MATERIALS & RECOMMENDED READING

Nevzat Artık, Nevin Şanlıer, Aybuke Ceyhun Sezgin, Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı, Detay Yayıncılık
Pekşen E. ve Artık C. (2005). Antibesinsel Maddeler Ve Yemeklik Tane Baklagillerin Besleyici Değerleri. OMÜ Zir.Fak.Dergisi ,20(2):110-120.
Sağdıç O. Kayacan S. Dertli E. ve Arıcı M. (2019). Gıda Güvenliği Açısından COVID-19 Etmeni SARS-CoV-2’nin Değerlendirilmesi ve Korunma Yöntemleri. Avrupa Bilim ve Teknik Dergisi, 18:927-933.
Uzunöz M. Büyük E. O. ve Bal H. S. G. (2008). Kırsal Kadınların Gıda Güvenliği Konusunda Bilinç Düzeyleri (Tokat İli Örneği). U.Ü Ziraat Fakültesi Dergisi, 22(2): 35-46.
Gökçe R. ve Ergezer H. (2016). Gıda Mevzuatımız; Nereden, Nereye?. Akademik Gıda, 14(2):225-229.