TR EN

YİYECEK İÇECEK SERVİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP211 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin tanımı ve öğrencilere aktarımı Anlatım, Soru-cevap
2 Literatür araştırması Yiyecek içecek servisi Anlatım,Soru-cevap
3 Literatür araştırması Yiyecek içecek bölümün amacı, yeri ve önemi Anlatım,Soru-cevap
4 Literatür araştırması Yiyecek içecek servisinin diğer bölümlerle ilişkisi Anlatım,Soru-cevap
5 Literatür araştırması Yiyecek içecek personelinin nitelikleri Anlatım,Soru-cevap
6 Literatür araştırması Servis departmanı organizasyon planı Anlatım
7 Literatür araştırması Yiyecek İçecek müdürünün görevleri Anlatım,Soru-cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Kaptan,Garson, Komi,Sommelier kavramların tanımlanması ve görevleri -
10 Literatür araştırması Servis personelinin kıyafetinde dikkat etmesi gereken noktalar Anlatım,Soru-cevap
11 Literatür araştırması Kişisel hijyende dikkat etmesi gereken noktalar Anlatım,Soru-cevap
12 Literatür araştırması Yiyecek-İçecek personelinde bulunması gereken temel özellikler Anlatım,Soru-cevap
13 Literatür araştırması Servis arabaları çeşitleri ve özellikleri Anlatım
14 Literatür araştırması Servant çeşitleri ve özellikleri Anlatım
15 Literatür araştırması Kuver tanımı ve çeşitleri Anlatım,Soru-cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -