NÖROŞİRURJİ (SEÇİMLİK DERS I) DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

FTY311 NÖROŞİRURJİ (SEÇİMLİK DERS I) 5 3 3 6

Rengachary S.S., Ellenbogen R.G. (2005). Principles of Neurosurgery. London: Elsevier Mosby Saunders.
Kaye A.H. (2005). Essential Neurosurgery. New Jersey: Wiley-Blackwell.
B. K. T. (2004) Nöroşirurji. Hacettepe Üniversitesi Yayınları
Hamit Z. Gökalp - Uğur Erongun. Nöroşirürji Ders Kitabı. Ankara, 1988
B. K. T. (2004) Nöroşirurji. Hacettepe Üniversitesi Yayınları
Erdem Tunçbay. Nöroşirürji Ders Kitabı (Beyin Omurilik Sinir Cerrahi), Ege Üniversitesi Matbaası, 1985 İzmir.
Spinal Cord Injury Desk Reference: Guidelines for Life Care Planning and Case Management. Robert Edis, 2002.
American Spinal Injury Association, International Medical Society of Paraplegia: International Standarts for Neurological and Functional Classification of Spinal Cord Injury. Chicago, American Spinal Injury Association, 1996.
Subaksiyel Servikal Travmalara Giriş; Epidemiyoloji, Yaralanma Mekanizmaları, Sınıflama ve İnstabilitenin Değerlendirilmesi Introduction to Subaxial Cervical Trauma; Epidemiology, Injury Mechanisms, Classification and Evaluation of Instability. Derya KARAOĞLU GÜNDOĞDU, Alparslan ŞENEL. Türk Nöroşir Derg 30(3):356-363, 2020