Programın amacı sivil havacılık sektörünün “uçak teknisyeni” ihtiyacını karşılayacak elemanlar yetiştirmektir. Uçak Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, proje, planlama, makine resim, kompozit imalatı ve bakımı ve konstrüksiyonla ilgili bölümlerde görev yapabilirler.
Dünyada ve ülkemizde havacılık sektörü hızla gelişmektedir ve sektör bu gelişmeye paralel olarak yetişmiş eleman ihtiyacı duymaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programının öğretim içeriği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve SHY -147 Kapsamında Tanınan Okul olarak yetkilendirilmiştir . Okulumuza SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı için 12 modül dersine kredilendirme hakkı tanınmıştır. Uygulamalı eğitimler okulumuz bünyesindeki 10 adet sistem ve yapısal atölyelerinde yapılmaktadır.
Öğrencilerimiz SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı almak istedikleri taktirde, üniversitemizde yapılan söz konusu modüllerin sınavlarını geçmeli ve uygulamalarını yapmalıdır. Bu gereklilikleri yerine getiren mezunlarımıza “SHT-147 Kapsamında Tanınan Okul Sertifikası” verilir. Bu aşamadan sonra A1 lisanslarını alabilmeleri için 2 yıl bakım deneyim süresini doldurmaları gereklidir.
Normal öğretim öğrencilerimiz birinci ve ikinci yılın sonunda 30 iş günü staj yapmalıdır. İkinci öğretim öğrencilerimiz ise birinci yılın sonunda itibaren istedikleri herhangi bir zamanda 30 iş günü staj yapmalıdırlar.
Teknolojiliyi yakından takip etmesi gereken uçak teknolojisi teknikerlerini uluslararası standartlarda bilimsel veriler ışığında çalışan ve düşünen, uçak bakımına yönelik yetişmiş eleman ihtiyacını akademik program aracılığı ile karşılamak ve havacılıkta hizmet kalitesinin artırılması adına uçak bakım şirketlerinde çalışacak teknik eleman yetiştirmek programın başlıca hedefidir.