Amaç ve Hedefler

Programın amacı sivil havacılık sektörünün “uçak teknisyeni” ihtiyacını karşılayacak elemanlar yetiştirmektir. Uçak Teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; havacılık sektöründe hizmet veren işletmelerde imalat, bakım-onarım, proje, planlama, makine resim, kompozit imalatı ve bakımı  ve konstrüksiyonla ilgili bölümlerde görev yapabilirler.

Dünyada ve ülkemizde havacılık sektörü hızla gelişmektedir ve sektör bu gelişmeye paralel olarak yetişmiş eleman ihtiyacı duymaktadır. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu  Uçak Teknolojisi  Programının öğretim içeriği Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve SHY -147 Kapsamında  Tanınan Okul olarak  yetkilendirilmiştir . Okulumuza SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı için 11 modül dersine kredilendirme hakkı tanınmıştır.  Uygulamalı eğitimler  okulumuz  bünyesindeki  10  adet  sistem  ve  yapısal atölyelerinde  yapılmaktadır. 4 adet taskın uygulması  ise   MNG JET  ile  imzalanan  protokol  kapsamında   MNG JET  hangarında  yapılmaktadır.

Mezunlarımız SHY-66 A1 kategorisi Hava Aracı Bakım Personeli Lisansı almak istedikleri taktirde, söz konusu modüllerin sınavlarına girmek zorundadır.  Mezunlarımız  modül sınavlarından  başarılı oldukları  taktirde “SHY-66 A1 Lisansı “ almaya  hak  kazanacaklardır.

Öğrencilerimiz birinci yılın sonunda 30 iş günü staj yapmaktadır. Özel sektörde  staj yapma imkanı bulamayan öğrencilerimiz üniversitemiz bünyesinde yer alan Uçak Teknolojisi Laboratuvarında stajlarını yapabilmektedir.

Programın Hedefi

Teknolojiliyi yakından takip etmesi gereken uçak teknolojisi teknikerlerini uluslararası standartlarda bilimsel veriler ışığında çalışan ve düşünen, uçak bakımına yönelik yetişmiş eleman ihtiyacını akademik program aracılığı ile karşılamak ve havacılıkta hizmet kalitesinin artırılması adına uçak bakım şirketlerinde çalışacak teknik eleman yetiştirmek programın başlıca hedefidir.