Amaç ve Hedefler

Programın Amacı

Ülkemiz ve Dünya’da İnsansız Hava Aracı (İHA) tabanlı yeni nesil teknolojiye hakim, gerek İHA kullanımı gerekse İHA tabanlı elektronik/mekanik ekipman üretimi, yazılım entegrasyonları ve İHA bakımı gibi alanlarda yer alarak, havacılık endüstrine ve bu endüstriye üretim gerçekleştiren tüm sektörlerde nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak personel yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Havacılık sanayisi başta olmak üzere, İnsansız Hava Aracı sistemlerinin çalışma standartları, bu standartlara bağlı olarak uçuş dinamiği, malzeme bilgisi, aerodinamik yapısı, aviyonik sistemleri ve bakım prosedürleri gibi alanlarda öğrencilere gerekli nitelikli bilgi ve beceriyi kazandırmaktır. Ayrıca program içerisinde eğitim gören öğrencilerin, geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen İHA’lar ile geleceğe yön vermesini sağlayabilecek bir altyapı sunmaktır.