TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü, iletişim alanında hem sanatsal hem de teknik bilgi ve deneyimle donanmış sanatçılar yetiştirmeyi amaçlar.

 

Programın Hedefi

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, görsel ve işitsel tüm yayın alanlarında ve sinemada bilgi ve deneyimle tasarım yönü gelişmiş profesyoneller yetiştirmeyi hedefler.

 

Kariyer Olanakları

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olan öğrenciler, sözlü ve görsel yayın firmalarında, TRT ve özel radyo-televizyonlarda, reklam sektöründe, film ve dijital yayın alanlarında ve sinemada çok geniş bir kariyer olanağına sahiptir. Akademik olarak ilerleyebilme olanağı da vardır.

 

Bölümün Geleceği

Radyo Televizyon ve Sinema bölümü, gelişen teknolojiyle beraber yaratım alanında daha geniş olanaklar sunabilmekte ve sayıca artan dijital platformlarla beraber çalışma alanlarını çeşitlendirmektedir. Gerek yaratıcı, gerekse uygulayıcı sanat üretimleri için bilimin ve teknolojinin güncel verileriyle sanatın köklü bilgi ve deneyimlerini birleştirerek yeni sanatçılar yetiştirmeye devam edecektir.

Kimler Seçmeli

Radyo, televizyon ve sinema alanlarında güncel gelişmeleri ve yenilenen teknolojik imkânları takip eden, bu alanda yaratıcı eserler üretmek isteyen, kültür sanat alanlarına ilgi duyan aday öğrenciler Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü tercih edebilirler.

 

 

 

Çalışma Alanları

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, özel radyo ve televizyon kanalları, reklam sektörü, dijital platformlar, sözlü ve görsel yayın firmaları, sinema ve dizi setleri gibi çeşitli çalışma alanlarını kapsar.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.