Hemşirelik Bölümünün amacı, ulusal ve uluslararası düzeyde; birey/toplum sağlığına duyarlı olan, sağlıktan sapma durumlarında bakım gereksinimlerini karşılayan, sorunları gören ve çözen, etik ilkelerden ayrılmayan mezunlar vermektir.
Hemşirelik Bölümü, alanında ileri düzeyde bilgi ve beceriye sahip olan, uygulamalarında hemşirelik süreç/ model/ kuramlarını kullanabilen, hemşirelik rollerini gerçekleştirebilen, kritik durumlarda doğru karar verebilen ve sorumluluk alan, sağlık bakım sorunlarını analiz eden ve kanıta dayalı çözebilen, mesleki otonomisini kullanabilen, sağlık ekibinin üyesi olarak görev alan ve disiplinler arası işbirliği yapan, ulusal ve uluslararası çalışmalar yapabilen, işe giriş ve akademik sınavlarda başarılı olan, sağlık hizmetlerinin verildiği tüm alanlarda görev alan, insan onurunu ve mahremiyetini koruyan hemşireler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Hemşire unvanı alan bireyler, sağlık hizmetinin verildiği tüm alanlarda etkin bir şekilde görev alır. Çalışma alanlar:
Ülkemiz ve dünya genelinde yaşlı nüfus oranı, kronik ve bulaşıcı hastalıkların görülme sıklığı giderek yükselmektedir. Bunun sonucunda sağlık bakım hizmetlerine duyulan gereksinim gün geçtikçe artmaktadır. Sağlık bakım sisteminin önemli bir parçası olan hemşirelere, sistemin her alanında gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Hemşireliğe duyulan ihtiyaç, mesleğe ve meslek üyelerine birçok imkan ve olanakları beraberinde getirmekle birlikte, farklı alanların gelişmesine yol açmaktadır.
Hemşirelik mesleği; değişim ve yeniliğe açık, empati yeteneği yüksek, iş birliği ve takım çalışmasına uyumlu, problem çözme becerisine sahip, yaşam boyu öğrenimi benimseyen ve sağlık bakım sistemi içerisinde etkin ve lider bir konumda yer almak isteyenler için uygun bir tercih olabilir.
Hemşire unvanı alan bireyler, sağlık hizmetinin verildiği tüm alanlarda etkin bir şekilde görev alır. Çalışma alanlar:
Kurum içi ve kurum dışı
Kurum içi ve kurum dışı, sağlık bilimleri bölümleri