Spor Yönetimi Programı, bireylerin sportif ihtiyaçlarını sektör içerisinde karşılayacak işletmelerin yönetimi ve idaresi ile ilgili bir uzmanlık alanıdır. Kamu ve özel spor hizmeti sunan kuruluşların geliştirilmesi de dâhil olmak üzere; amaçlarına ulaşmaları için gerekli tüm sportif faaliyetlerle ilgili kararların alınması ve uygulanması için spor sektörüne yetkin spor elemanlarının yetiştirilmesi Spor Yönetimi Programının öncelikli amacıdır.
Spor Yönetimi Programı, Anayasanın 59. maddesinde “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.” ifadesinin gereğinin bilincinde olan spor yöneticilerinin yetiştirilmesini hedeflemektedir. Spor yöneticisi adaylarının, spor hizmetlerinin planlama, organize etme, yürütme ve başarıyla tamamlama evrelerine yön veren; topluma fayda sağlayacak sportif aktiviteler düzenleyen, spor salonlarının sevk ve idaresini gerçekleştiren nitelikte olmalarının sağlanması hedeflenmektedir.
Programımızdan mezun olan spor yöneticisi adayları; spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan etkinlik yönetimi firmalarında, spor pazarlaması firmalarında, ticari amaçlı spor salonlarında, şirketlerin sağlık ve zindelik birimlerinde, görsel ve yazılı medya kuruluşlarında, şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimlerinde, yerel yönetimlerin spor departmanlarında, turizm sektöründe ve otellerde, amatör ve profesyonel şubesi bulunan spor kulüplerinde, ulusal ve uluslararası spor federasyonlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda ve bakanlığımızın çeşitli birimlerinde çeşitli kariyer imkânlarına sahiptirler.
Günümüzde Sportif hizmetlerdeki değişme ve gelişmeler, ayrıca başta futbol, basketbol olmak üzere bazı spor branşlarındaki gelirlerin önemli ölçüde artması ve spor olaylarının bu yolla “Pazar” oluşturması, bunlarla birlikte dünya genelinde “Spor Olaylarına olan ilginin” sürekli artması ile beraber tüm sportif organizasyonlarda görev alabilmek adına nitelikli insan ihtiyacının artması nedeniyle bu programın öneminin her geçen yıl arttığını söyleyebiliriz.
Spor Yönetimi programı, spor kulüpleri ve gençlik ve spor müdürlüklerinde yer almak isteyen, ayrıca pazarlama, halkla ilişkiler, insan kaynakları, finans, yönetim, sponsorluk ve etkinlik yönetim gibi farklı departmanlarda görev almayı hedefleyen kişiler için uygun tercih olabilir.
Kamu ve Özel sektörde spor hizmeti veren kurumlarda, Milli Eğitime bağlı eğitim kurumlarında, yerel yönetimlerde, ilgili bakanlıklarda uzmanlık alanlarıyla ilgili çalışma alanları bulunmaktadır.
İlgili mevzuattaki şartların yerine getirilmesi kaydıyla meslek yüksekokullarının dengi okullarında ve programlarında kurum-içi yatay geçiş yapılabilir.
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girerek puan türüne göre üniversitelerin İşletme bölümlerine, Spor Bilimleri fakültelerine, Beden Eğitimi ve Spor yüksekokullarının Spor Yöneticiliği bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.