TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Bireylerin sportif ihtiyaçlarını sektör içerisinde  karşılayacak işletmelerin yönetimi ve idaresi ile ilgili bir uzmanlık alanıdır. Kamu ve özel  spor hizmeti sunan kuruluşların geliştirilmesi de dâhil olmak üzere amaçlarına ulaşmaları için gerekli tüm sportif faaliyetlerle ilgili kararların alınması ve uygulanması için spor sektörüne yetkin spor elemanlarının yetiştirilmesi spor yönetimi önlisans programının öncelikli amacıdır.

Programın Hedefi

 Anayasanın 59. Maddesinde “Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.” İfadesinin gereğinin bilincinde olan spor yöneticilerinin yetiştirilmesi hedefimizdir.  Spor yöneticisi adayları, spor hizmetlerinin planlama, organize etme, yürütme ve başarıyla tamamlama evrelerine yön veren, topluma fayda sağlayacak sportif aktiviteler düzenleme, spor salonlarının sevk ve idaresini gerçekleştirme hedefleri bulunmaktadır.

Kariyer Olanakları

Spor yöneticisi adaylarına, spor endüstrisindeki dinamik ve gelişen yapı içerisinde yer alan “Etkinlik yönetimi firmaları”, “Spor pazarlaması firmaları”, “Ticari amaçlı spor salonları”, “Şirketlerin sağlık ve zindelik birimleri”, “Görsel ve yazılı medya kuruluşları”, “Şirketlerin sponsorluk hizmetleriyle ilgili birimleri”, “Yerel Yönetimler Spor Departmanları”, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ve çeşitli birimleri”, “Turizm Sektörü ve Oteller”, “Amatör ve Profesyonel Şubesi bulunan Spor Kulüpleri”, “Ulusal ve Uluslararası Spor Federasyonları” ında çeşitli kariyer fırsatları sunulmaktadır.

Çalışma Alanları

Kamu ve Özel sektörde spor hizmeti veren kurumlarda, Milli Eğitime bağlı eğitim kurmlarında, Yerel Yönetimlerde, İlgili Bakanlıklarda uzmanlık alanlarıyla ilgili çalışma alanları bulunmaktadır.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Meslek yüksekokullarının dengi okullarında ve bölümlerinde YGS- 5 puan türünde yatay geçiş yapılabilmektedir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitelerin Spor Bilimleri Fakülteleri ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarının,  Spor Yöneticiliği Bölümlerine, İşletme bölümüne  DGS sınavına girerek, ilgili puan türüne göre, dikey geçiş yapılabilmektedir.