YAZ STAJI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Dersin Düzeyi ÖNLİSANS, TYY: + 5.Düzey, EQF-LLL: 5.Düzey, QF-EHEA: Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Öğr.Gör. ŞABO KESLER

Amaç: Mesleki uygulamalar dersinin temel amacı; öğrencilerin öğrenimleri süresince edinmekte oldukları bilgi, beceri ve yetkinlikleri, yine öğrenimleri süresince ilgili oldukları bir alanda sektörde uygulama yaparak pekiştirmelerine ve iş deneyimi kazanmalarına ve bu sayede iş hayatına intibaklarını kolaylaştırmaktır.
İçerik: Mesleki uygulamanın yapıldığı bir iş ortamına bağlı olarak, öğrencilerin alanlarıyla ilgili yürütülen çalışmalar içerisinde yer alarak uygulama deneyimi kazanmalarına yönelik öğrenme ve uygulama etkinliklerini içerir.

Alanında edinmiş olduğu olgusal bilgileri, yerinde uygulama yaptığı iş ortamında karşılaştığı uygulamalar ile pekiştirir.
Alanında edinmiş olduğu bilişsel (mantıksal, sezgisel ve yaratıcı düşünme) ve uygulama (el, yöntem, malzeme, araç ve gereçlerin kullanımı) becerilerini iş ortamında karşılaştığı problemleri çözmek için kullanır.
Alanı ile ilgili süreklilik arz eden uygulamaları bir bütünlük içerisinde değerlendirerek, karşılaşılan problemlerin çözümlerine katkıda bulunur.
Alanı ilgili konularda, bulunduğu iş ortamına uygun olan sözlü ve yazılı iletişim yetkinliklerini geliştirir.
Alanı ilgili konularda, bulunduğu iş yerinin özelliklerine uygun güncel teknolojileri kullanır.

1 - Öğrencinin oryantasyonunun tamamlanması. -
2 - Mesleki uygulama yapılacak kurum ile üniversite arasındaki bürokratik işlemlerin tamamlanması. -
3 - Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanılması. -
4 - Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için ekip üyesi olarak sorumluluk alınması. -
5 - Alanında edinilen temel düzeydeki bilgi ve becerileri değerlendirilmesi. -
6 - Alınan derslerin uygulamalarla ilişkisini kurulması ve uygulamalarda karşılaşılan sorunların programda okutulan derslerle karşılanması. -
7 - Alanı ile ilgili öğrenme gereksinimlerinin belirlenmesi ve karşılanabilmesi. -
9 - Alınan derslerin uygulamalarla ilişkisini kurulması ve uygulamalarda karşılaşılan sorunların programda okutulan derslerle karşılanması. -
10 - Alanının gerektirdiği bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanılması. -
11 - Alanı ile ilgili konularda sahip olunan temel bilgi ve beceriler düzeyinde düşüncelerin yazılı ve sözlü iletişim yoluyla aktarılması -
12 - Alanı ile ilgili konularda düşüncelerin ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin uzman kişilerle paylaşılması. -
13 - Alanındaki bilgileri izleyebilmesi ve meslektaşları ile iletişim kurulabilmesi. -
14 - Uygulamada karşılaşılabilecek sorunların çözümü için rapor hazırlanması. -
15 - Uygulamada karşılaşılabilecek sorunların çözümü için rapor hazırlanması. -

Ders uygulamalı olarak yapılmaktadır.

KNOWLEDGE
Theoretical
Oral and Dental Health Program in the field, be able to have a basic level of theoretical knowledge.
Will serve as the intermediate elements in the field of health sciences in the knowledge of medical terminology, to dominate and to gain competence in using.
KNOWLEDGE
Factual
Is related to the health sciences and technology access to information regarding the ways and means to gain competence in the use.
Along with a team of physicians to work together in creating and acquiring competence.
Priority including physicians, patients, colleagues and be able to communicate effectively with other sectors of society to gain competence.
SKILLS
Cognitive
With regard to the field of recognition and related tools and equipment in the pursuit of technological advances to gain competence.
To gain competence in computer skills.
SKILLS
Practical
To gain competence in applying the rules of hygiene.
Aid to gain competence in practice.
Autonomy & Responsibility
With regard to the field of history taking, files, etc. to prepare. To gain competence in handling of patient information.
Adopting and applying ethical principles and professional values ​​to qualify.
Learning to Learn
To qualify to be able to carry professional liability.
To follow the profession's information to gain competence in acquiring the habit.
Communication & Social
To gain proficiency in performing teamwork.
The concept of lifelong learning and self-development to gain competence in acquiring.
Occupational and/or Vocational
Design and management practice, helpful staff training, effective working order, occupational diseases prevention methods, environmental protection, job security and to have information about quality management and to act according to these issues.
Career ideas orally or in writing to the relevant individuals and organizations to express and oral and dental health of the national and international agenda irdeleyip possible to evaluate the results.

Toplam İş Yükü / 25.5 1,9