Diş hekimi muayenehanelerinde, kamu veya özel kişilere ait diş polikliniklerinde diş hekiminin tüm klinik çalışmaları için gerekli ortamı hazırlayacak, hasta tedavisi sırasında yardımcı olacak, bunun yanı sıra hasta kabulün de sorumluluk alacak ''Diş Hekimliği Klinik Yardımcı'' elemanların yetiştirilmesidir.
Sağlık Kalite Standartlarına uygun, teknoloji ve bilimin ışığı altında yenilikleri yakından takip ederek uygun ekonomik, kolay bir şekilde kendini yenileyen ve güvenilir bir sağlık hizmeti sunarak hasta ve çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutan, Ağız ve Diş Sağlığı alanında uluslararası düzeyde bilgi seviyesine ulaşmış, etik kurallara bağlı, ülkemizin ara eleman ihtiyacını karşılayacak öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Bu programdan mezun olan öğrenciler diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağlığı ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanım sağlayan firmalarda çalışabilirler. Ağız ve diş sağlığı teknikerleri, ağız ve diş sağlığı ile ilgili bütün alanlarda çalışabilmektedirler. Devlet ve özel hastanelerde ağız ve diş sağlığı teknikerine ciddi ihtiyaç duyulmaktadır.
Kliniklerin ve diş hastanelerinin sayısının artması ile birlikte diş hekimlerine muayene ve ölçü almada yardım edecek teknikerlere duyulan ihtiyaç da arttı. Dolayısıyla iş imkanları en geniş olan bölümlerden biridir. Mezun olanlar devlet ve şehir hastaneleri dışında Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde de ''diş teknisyeni'' olarak çalışabilirler. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı öğrencileri DGS sınavı ile 4 yıllık bir lisans bölümü olan Sağlık Yönetimine geçiş sağlayabilmektedir.
Ağız ve Diş Sağlığı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, soğukkanlı ve sağlık sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır. Bu bölümü kazanmak isteyen öğrencilerin TYT sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.
Ağiz ve Diş Sağliği Programi’ndan mezun olanlara “Ağiz ve Diş Sağliği Önlisans” diplomasi ve Sağlik Teknikeri (Ağiz ve Diş Sağliği) unvani verilir. Bu programdan mezun olan öğrenciler hastanelerde "Ağiz ve Diş Sağliği Teknikeri" olarak çalışabilmektedir. Bu Bölümden mezun olanlar diş laboratuvarlarında, diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde ve diş sağlığı konusunda teknik donanim sağlayan firmalarda çalişabilirler. Bu bölümden mezun olanlar diş kliniklerinde, hastanelerin diş sağliği ile ilgili birimlerinde veya kamu kuruluşlarinda çalişabilmektedirler.
Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir. Öğrenciler, TYT ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarının tamamına yatay geçiş yapabilmektedirler.
Bölümümüze dikey geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı (DGS)'na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilmektedirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Hemşirelik, Sağlık Yönetimi veya Sosyal Hizmet gibi bölümlere girmeye hak kazanmaktadırlar.