TR EN

SEMİNER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY443 SEMİNER 7 2 1 2

DERS BİLGİLERİ

Dersin Öğretim Dili : Türkçe
Dersin Düzeyi LİSANS, TYY: + 6.Düzey, EQF-LLL: 6.Düzey, QF-EHEA: 1.Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli -
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Dersi Veren Öğretim Üyesi/Öğretim Görevlisi Dr.Öğr.Üyesi HATİCE MERVE BAYRAM
Ders Ön Koşulu Yok

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Mesleki konularda araştırma yapma, kaynakları inceleme, sunum becerilerini geliştirme ve elde edilen verileri eleştirel bir şekilde değerlendirmeye yönelik bilgi, tutum ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Kaynak tarama ve sunum teknikleri, seminer konularının belirlenmesi, mesleki konulara ilişkin kapsamlı kaynak taraması yapılması, ana başlıkların belirlenmesi, hazırlanan sunum ve raporların sınıf ortamında detaylı bir şekilde sunulması ve raporun derinlemesine tartışılması.

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Beslenme ve diyetetik alanına uygun seminer konusu seçer.
Seminer konusuna uygun kaynakları seçer ve okur.
Proje yazım kurallarını takip eder ve proje üzerinde çalışır.
Kanıta dayalı sağlık çalışmalarının nasıl yapılacağını açıklar.
Son bilimsel çalışmaları takip eder.
Konuya genel bir bakış sağlayan, ilgili son bilimsel çalışmaları raporlar.
Araştırma sonuçlarını kullanarak etkili bir bilimsel sunum hazırlar ve sınıf arkadaşları ile paylaşır.
Araştırma konusu ile ilgili yorumları inceler ve tepki verir.

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Oryantasyon, Etkili Seminer Yazımı ve Sunumu Anlatım, Tartışma, Sunum
2 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Literatür Taraması ve Konu Belirleme Anlatım, Tartışma, Sunum
3 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
4 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
5 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
6 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
7 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
8 - ARA SINAV -
9 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
10 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
11 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
12 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
13 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
14 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
15 Bireysel Araştırma, Literatür Taraması, Web Tabanlı Araştırma Öğrenci Seminer Sunumları Anlatım, Tartışma, Sunum
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -

KAYNAKLAR

Glasman-Deal, H. (2009). Science research writing for non-native speakers of English: A guide for non-native speakers of English. World Scientific Publishing Company. ProQuest Ebook Central.
Bailey, S. (2017). Academic writing: A handbook for international students. Taylor & Francis Group.
Kıncal, R. (2017). Bilimsel araştırma yöntemleri. Nobel Yayınları.
East Carolina University. (2010). APA style guide (6th ed.).

ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Yarıyıl İçi Yapılan Çalışmaların Ölçme ve Değerlendirmesi Etkinlik Sayısı Katkı Yüzdesi Açıklama
(0) Etkisiz (1) En Düşük (2) Düşük (3) Orta (4) İyi (5) Çok İyi
0 1 2 3 4 5

DERSİN PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARINA KATKISI

KNOWLEDGE
Theoretical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Assess the knowledge of all disciplines that examine the relationship between humans, the environment and food and form the basis of Nutrition and Dietetic practice.
5
2
Define current knowledge and practices in Nutrition and Dietetics.
4
KNOWLEDGE
Factual
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Use up-to-date technological resources in the process of obtaining and providing information in the field of Nutrition and Dietetics.
5
SKILLS
Cognitive
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Asses general health problems related to nutrition.
4
2
Explain the Nutrition and Dietetic practices by using knowledge in this field.
5
SKILLS
Practical
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Apply legal and ethical principles in the use of knowledge in the field of Nutrition and Dietetics.
4
OCCUPATIONAL
Autonomy & Responsibility
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Apply knowledge and skills in the field of Nutrition and Dietetics.
5
2
Follow the plans, policies, laws, regulations and legislations that affect the dietitian profession.
4
OCCUPATIONAL
Learning to Learn
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the information about Nutrition and Dietetics with a critical perspective.
5
OCCUPATIONAL
Communication & Social
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Follow new developments in the field of Nutrition and Dietetics with sufficient foreign language knowledge.
4
2
Communicate effective verbal and written interaction between individuals.
5
OCCUPATIONAL
Occupational and/or Vocational
Program Yeterlilikleri/Çıktıları Katkı Düzeyi
0 1 2 3 4 5
1
Evaluate the factors affecting the food quality of the individual and society in the production-consumption chain.
4
2
Respond to clients' health, social and environmental problems.
5
3
Evaluate the nutritional status of the patients.
4
4
Interpret the clinical findings of the patients in terms of nutrition.
5
5
Plan client-specific nutritional treatments.
4

DERSİN İŞ YÜKÜ VE AKTS KREDİSİ

Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri İş Yükü
Öğrenme-Öğretme Etkinlikleri Etkinlik(hafta sayısı) Süresi(saat sayısı) Toplam İş Yükü
Ders 14 2 28
Derse Ön Hazırlık ve Ders Sonrası Pekiştirme 0 0 0
Arazi Çalışması 0 0 0
Grup Çalışması / Ödevi 0 0 0
Laboratuvar 0 0 0
Okuma 0 0 0
Ödev 0 0 0
Proje Hazırlama 0 0 0
Seminer 7 2 14
Staj 0 0 0
Teknik Gezi 0 0 0
Web Tab. Öğrenme 0 0 0
Uygulama 0 0 0
Yerinde Uygulama 0 0 0
Mesleki Faaliyet 0 0 0
Sosyal Faaliyet 0 0 0
Tez Hazırlama 0 0 0
Alan Çalışması 0 0 0
Rapor Yazma 0 0 0
Final Sınavı 1 1 1
Final Sınavı Hazırlığı 14 1 14
Ara Sınav 0 0 0
Ara Sınav Hazırlığı 0 0 0
Kısa Sınav 0 0 0
Kısa Sınav Hazırlığı 0 0 0
TOPLAM 36 0 57
Genel Toplam 57
Toplam İş Yükü / 25.5 2,2
Dersin AKTS(ECTS) Kredisi 2,0