TR EN

FOOD CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP106 FOOD CHEMISTRY and BIOCHEMISTRY 2 3 3 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür araştırması Tanışma ve gıda kimyası e biyokimyasına giriş Anlatım
2 Literatür araştırması Su Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Karbonhidrat; kimyasal yapı, sınıflandırma ve adlandırma Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Karbonhidrat ve özellikleri Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Lipitler; kimyasal yapı, sınıflandırma ve adlandırma Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Lipitler ve özellikleri Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Proteinler; kimyasal yapı, konformasyon, sınıflandırma ve özellikleri Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Biyoaktif bileşikler ve doğal renk maddeleri Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Vitaminler Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Mineral Maddeler Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Enzimler Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Lezzet bileşikleri Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Gıda katkı maddeleri Anlatım, Soru-Cevap
15 - Genel tekrar Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -