TR EN

FOOD CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP106 FOOD CHEMISTRY and BIOCHEMISTRY 2 3 3 5

KEY LEARNING OUTCOMES OF THE COURSE UNIT (On successful completion of this course unit, students/learners will or will be able to)

Gıdalarda bulunan makro ve mikro bileşenlerin kimyasal yapısını, sınıflandırılmasını ve özelliklerini bilir.
Gıdaların işlenmesi ve üretimi sırasında oluşan kimyasal ve biyokimyasal değişimleri öğrenir ve yorumlar.
Gıdalarda ortaya çıkan olumlu veya olumsuz değişimlerin kontrol mekanizmasını bilir.
Enzimlerin gıda endüstrisinde kullanım alanlarını bilir.
Gıdalarda bulunan doğal lezzet ve renk bileşiklerini bilir.
Gıdalarda bulunan mineral ve vitaminlerin yapısını ve zenginleştirme amacı ile sanayide kullanım alanlarını bilir.
Gıda katkı maddeleri hakkında bilgi sahibi olur.