TR EN

CREATIVITY AND INNOVATION IN CULINARY COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GSY424 CREATIVITY AND INNOVATION IN CULINARY 8 3 3 8

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür İnceleme, Okuma Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, ürün ve servis inovasyonu kavramına giriş Soru-Cevap, Tartışma
2 Literatür İnceleme, Okuma Yeni ürün geliştirmenin gerekliliği, müşteri ihtiyaçlarının tanımı ve ortaya koyulması, konsept yaratma Soru-Cevap, Tartışma
3 Literatür İnceleme, Okuma Ekonomik açıdan ürün geliştirme, yaratıcılık ve takım çalışması Soru-Cevap, Tartışma
4 Literatür İnceleme, Okuma İnovasyon ve yaratıcılığın yeni ürün geliştirmede önemi, yaratıcılık araçları, Soru-Cevap, Tartışma
5 Literatür İnceleme, Okuma Ürün ve servis tasarımı, prototip ürün Soru-Cevap, Tartışma
6 Literatür İnceleme, Okuma Ürün geliştirmede pazar araştırması Soru-Cevap, Tartışma
7 Literatür İnceleme, Okuma Ürün geliştirme ve tutundurma faaliyetleri Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür İnceleme, Okuma Büyük firmalarda yeni ürün geliştirme ve organizasyonel faktörler Soru-Cevap, Tartışma
10 Literatür İnceleme, Okuma Yeni ürün geliştirme sürecinin yönetimi Soru-Cevap, Tartışma
11 Literatür İnceleme, Okuma Yeni gıda ürünü geliştirme, pazarlama ve yerleştirme için stratejiler Soru-Cevap, Tartışma
12 Literatür İnceleme, Okuma Tüketici yaklaşımları, gıda ambalaj tasarımı, kültürlerarası çalışmalar Soru-Cevap, Tartışma
13 Literatür İnceleme, Okuma Geliştirilen yeni ürünlerin değerlendirilmesi-Grup sunumları Soru-Cevap, Tartışma
14 Literatür İnceleme, Okuma Geliştirilen yeni ürünlerin uygulanması-Grup sunumları Soru-Cevap, Tartışma
15 Literatür İnceleme, Okuma Tüketici algısı oluşturma ve yönetme Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -