TR EN

DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP254 DÜNYA MUTFAKLARI VE UYGULAMALARI 4 4 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Fransız mutfağındaki teknikler ve yemekleri Anlatım,Uygulama
2 Literatür araştırması İtalyan mutfağı yemekleri Anlatım,Uygulama
3 Literatür araştırması Uzak doğu ve asya mutfak kültürüne uygun yemekler Anlatım,Uygulama
4 Literatür araştırması İspanya mutfağı yemekleri Anlatım,Uygulama
5 Literatür araştırması Meksika mutfağı yemekleri Anlatım,Uygulama
6 Literatür araştırması Orta doğu mutfağı Anlatım,Uygulama
7 Literatür araştırması Orta doğu mutfağı yemekleri Anlatım,Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Anadolu mutfak kültürü Anlatım,Uygulama
10 Literatür araştırması Anadolu mutfağı yemekleri Anlatım,Uygulama
11 Literatür araştırması Denizaşırı ülke mutfağı ve yemekleri Anlatım,Uygulama
12 Literatür araştırması Yeni yemek reçetesi araştırması Anlatım,Uygulama
13 Literatür araştırması Yeni yemek reçetesi tasarlanması Anlatım,Uygulama
14 Literatür araştırması Yeni yemek reçetesi değerlendirme Anlatım,Uygulama
15 Literatür araştırması Yeni yapılan yemeği tadıma sunma, yapılan yemeği fotoğraflamak Anlatım,Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -