TR EN

QUALITY MANAGEMENT IN KITCHEN COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP105 QUALITY MANAGEMENT IN KITCHEN 1 2 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Mutfakta yemeklerin kalite kontrolü, Besin hazırlama ve pişirmede hijyen Anlatım,Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Yemeklerden numune alma, Mutfakta hizmetlerin kalitesini değerlendirme Anlatım,Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Gıda maddelerinin depo giriş –çıkış kontrolleri Anlatım,Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Depoların fiziki özelliklerini planlaması, Depoların ısı kontrolleri Anlatım,Soru-Cevap
5 Literatür araştırması İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması Anlatım,Soru-Cevap
6 Literatür araştırması İşlenmemiş yiyeceklerin depolanması Anlatım,Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Hazırlanmış yiyeceklerin depolanması, Donmuş gıdaların depolanması Anlatım,Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Besinlerin soğutma yöntemiyle saklanması, Besinlerin dondurma yöntemiyle saklanması, Besinlerin tuzlanarak saklanması Anlatım,Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Besinlerin baharatla saklanması Anlatım,Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Besinlerin şekerle saklanması Anlatım,Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Besinlerin kurutularak saklanması Anlatım,Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Besinlerin konserve yapılarak saklanması Anlatım,Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Besinlerin konserve yapılarak saklanması Anlatım,Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Besinlerin fermente edilerek saklanması Anlatım,Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -